Puttense zaak – vijftien jaar gevangenisstraf

Zutphen, 09 Oktober 2009 /EZPress/ - De rechtbank Zutphen heeft vandaag uitspraak gedaan in de Puttense zaak. In het vonnis is verdachte P. veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien jaar wegens de verkrachting van en moord op Christel Ambrosius.

Toedracht
Op basis van het sporenmateriaal heeft de rechtbank de conclusie getrokken dat het slachtoffer eerst is verwurgd. Daarbij is het slachtoffer al zwaar verwond en vervolgens buiten bewustzijn geraakt. Daarna heeft seksuele gemeenschap plaatsgevonden. Geweldadig seksuele gemeenschap afdwingen is iemand verkrachten. Na de verkrachting is het slachtoffer op vitale plaatsen van het lichaam gestoken. Het doden van het slachtoffer is dus het onmiskenbare doel van de dader geweest, hoewel niets hem verhinderde om na de daad weg te gaan. Dit leidt tot het oordeel dat sprake was van moord.

Dader
Op het slachtoffer is sperma van P. aangetroffen. Op de spijkerbroek van het slachtoffer bevindt zich een bloedvlekje van P. Onder haar nagels is zijn celmateriaal gevonden. Er is vastgesteld dat het sperma op zondag 9 januari 1994, de dag van het delict, op het slachtoffer is achtergebleven. Deze vaststelling rechtvaardigt de conclusie dat P. de dader is van de verkrachting van en moord op Christel Ambrosius op die dag.

Verdediging
De verweren van de verdediging zijn verworpen. Er is geen enkele aanwijzing gevonden voor een maandenlange geheime liefdesrelatie. Serieuze aanknopingspunten die in een andere richting dan P. wijzen, ontbreken.

Straf
Het gaat om zeer ernstige feiten. P. heeft blijk gegeven van een meedogenloze en gewetenloze opstelling. Aan P. is een gevangenisstraf opgelegd van vijftien jaar, zoals ook door het openbaar ministerie was verzocht.


//Einde bericht

Bron: Rechtbank Zutphen

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: