Winnaars Vodafone Mobile Clicks 2009 bekend gemaakt op Picnic

Maastricht, 26 September 2009 /EZPress/ - Jens Schulte-Bockum, CEO van Vodafone Nederland heeft vrijdag op Picnic 2009 de winnaars bekend gemaakt van Vodafone Mobile Clicks 2009 (www.vodafonemobileclicks.com): een competitie voor innovatieve mobiel internet start-ups. In een soort `Dragon`s Den` demonstreerden de 3 Nederlandse en 3 Britse finalisten vanmiddag hun nieuwe mobiele site, service of applicatie aan een 5-koppige jury. Ze streden daarmee om een totaal van EUR 150.000 aan prijzengeld. Van de in totaal 100 deelnemers won Layar EUR 75.000 voor hun succesvolle mobiele augmented reality browser. MobyPicture won EUR 50.000 voor hun foto-/ videodeelservice vanaf je mobiel. Met hun online samenwerkingstool voor architecten en ingenieurs won Woobius EUR 25.000.

Jens Schulte-Bockum: "Ik ben erg blij met deze prachtige winnaar! Het was een spannende strijd en een close finish. We hadden dan ook erg veel goede kandidaten, zowel uit Nederland als uit het Verenigd Koninkrijk. We zijn erg trots dat Vodafone Mobile Clicks opnieuw zoveel talent en innovatieve ideeën weet te stimuleren. Dat past goed bij onze bedrijfsfilosofie: een challenger company met ondernemersgeest. Met Vodafone Mobile Clicks bieden we jonge bedrijven op het gebied van mobiel internet de kans om hun innovatieve ideeën verder te ontwikkelen en onder optimale condities te presenteren aan de klant. Net zoals wij dat doen."

Vodafone Mobile Clicks bestond uit vier selectierondes verspreid over de periode april tot en met september 2009. Iedereen ouder dan 18 jaar met een goed idee voor een mobiele site, dienst of applicatie kon zich inschrijven. Diensten van bestaande mobiele start-ups, mits jonger dan 3 jaar, mochten ook meedoen. De jury bestond uit Vincent Everts (Trendwatcher en Gadget expert), Rudy de Waele (Oprichter Mobile Monday Barcelona en Madrid en het Mobile 2.0 event), Richard Titus (nieuwe mediaondernemer), Lee Epting (Vodafone Group) en Heike Scholz (Blogger MobileZeitgeist).

Vodafone Mobile Clicks 2009 is een initiatief van Vodafone en heeft als doel de mobiele internetsector in Nederland en het Verenigd Koninkrijk een extra impuls te geven. In
Nederland vindt de competitie dit jaar voor de tweede, achtereenvolgende keer plaats. In Groot-Britannië is de wedstrijd voor de eerste keer georganiseerd.

//Einde bericht

Bron: Vodafone Libertel N.V.

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: