De Telefoongids & Gouden Gids verder als één gids

Ter viering van nieuwe gebundelde gids half miljoen euro beschikbaar voor lokale goede doelen

Amsterdam, 11 Mei 2009 /EZPress/ - Nederlands bekendste gidsen zijn vanaf aanstaande donderdag gebundeld. De nieuwe gids is hiermee de grootste bron van persoons- en bedrijfsgegevens. Particulieren en bedrijven kunnen nu nog makkelijker en sneller gegevens vinden. De Telefoongids BV verspreidt De Telefoongids & Gouden Gids de komende maanden aan alle huishoudens en bedrijven in Nederland. Ter viering van de nieuwe gids doneert De Telefoongids BV 500.000 euro aan lokale goede doelen. Via www.detelefoongids.nl/mijngoededoel kunnen inwoners van Nederland zelf een lokaal goed doel in hun buurt bedenken en nomineren.

Al sinds ruim honderd jaar ligt De Telefoongids bij Nederlanders in huis en ook de Gouden Gids is al ruim 40 jaar een bekende gids. "Door het samenbrengen van informatie van De Telefoongids & Gouden Gids kunnen personen en bedrijven elkaar nog beter bereiken. Door de indeling en sortering, die onder andere gebaseerd is op online zoekgedrag, zijn we ervan overtuigd dat wij ontvangers van de nieuwe gids en onze adverteerders nóg beter van dienst kunnen zijn. Met de combinatie van Internet, Print en Mobiel garanderen we 100% bereik", aldus Dolf Weiler, Directeur Marketing.

De Telefoongids BV heeft van oudsher een sociale functie in het bij elkaar brengen van personen, bedrijven, producten en diensten op lokaal niveau. In het kader van deze sociale functie organiseert De Telefoongids BV dit jaar een goede doelen campagne. Zodra de nieuwe De Telefoongids & Gouden Gids op de deurmat valt, kunnen inwoners via www.detelefoongids.nl/mijngoededoel zelf een lokaal goed doel nomineren en invloed uitoefenen op de verdeling van de beschikbare 500.000 euro. Dit bedrag wordt verdeeld over 28 regio`s. De wens van een lokaal goed doel die in vervulling gaat, wordt gerealiseerd door een lokale ondernemer in de specifieke regio en betaald door De Telefoongids BV.

Tijdens de selectie van lokale goede doelen kijkt De Telefoongids BV naar de maatschappelijke relevantie, motivatie, uitvoerbaarheid en het aantal nominaties. Inwoners van Nederland worden verzocht om kleine lokale initiatieven op te geven die leiden tot verbetering van een situatie. Van alle genomineerde goede doelen worden er per regio maximaal vijf geselecteerd. Het donatiebedrag per regio is gebaseerd op het aantal inwoners.

Over De Telefoongids BV
De Telefoongids BV is een multimediaal bedrijf dat beschikt over de meest complete database van Nederland met relevante informatie over bedrijven, producten, diensten en personen. De onderneming stelt deze informatie beschikbaar via Internet, Print en Mobiel. De Telefoongids BV loopt voorop in het ontwikkelen van innovatieve technologieën voor zoek- en vindgemak. De Telefoongids & Gouden Gids verspreidt regionale en lokale gidsen huis aan huis. De Telefoongids & Gouden Gids is te raadplegen via Internet (www.detelefoongids.nl en www.goudengids.nl), via Finnu (De Telefoongids in Windows Live Messenger) en Mobiele diensten zoals nummerinformatiedienst 1888, SMS 1313, De Telefoongids Mobiel, Gouden Gids Mobiel, maar ook de Siemens huistelefoon en KPN Op Weg (navigatie). Dagelijks gebruiken meer dan twee miljoen+ mensen De Telefoongids & Gouden Gids (+TNS-NIPO monitor 2007/2008). De website van De Telefoongids & Gouden Gids heeft elke dag één miljoen unieke bezoekers en staat daarmee in de top 10 van de meest bezochte sites in Nederland (Multiscope 2008). Daarnaast gebruiken een miljoen mensen elke dag de papieren gids. Meer informatie is te vinden op: www.detelefoongids.nl.

//Einde bericht

Bron: De Telefoongids & Gouden Gids


Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: