Pressroom EETC Vakantietreinen B.V.

Op 19 december eerste wintertreinen naar de sneeuw

Tot Pasen 2009 iedere vrijdag rechtstreeks naar de pistes

Delft, 18 December 2008 /EZPress/ - Op 19 december is het weer zover; dan luiden de eerste volle sneeuwtreinen het begin van de wintersport officieel in. De eerste Alpen Expres en De Ski-Trein sneeuwtreinen vertrekken vrijdagavond vanaf Utrecht Centraal naar de populaire skigebieden in de Alpenlanden. De treinen rijden tot en met Pasen 2009.

Geen filestress en gladde wegen
Het heeft de laatste weken in het Alpengebied flink gesneeuwd. De toestand van de populaire Alpenpistes is optimaal en de vooruitzichten zijn behoorlijk goed voor de wintersporters die vrijdag 19 december a.s. richting Oostenrijk, Italië vertrekken. 'Zonder gedoe met winterbanden en sneeuwkettingen en vooral zonder filestress komen zaterdagochtend 20 december zo'n 1500 vakantiegangers per nachttrein in de witte winterwereld aan en kunnen ze rechtstreeks naar de pistes', zegt Kim Steijling, Supervisor Sales, van het Delftse Euro-Express Treincharter (EETC) dat ieder jaar de populaire sneeuwtreinen op de rails brengt.

Iedere vrijdag
Al sedert 1996 vertrekken de sneeuwtreinen gedurende het wintersportseizoen iedere vrijdag vanaf Utrecht Centraal, de volgende ochtend komen ze in de wintersportgebieden aan. Passagiers kunnen overigens ook in Den Bosch en Venlo opstappen. 'Het wintersportseizoen kwam wat laat op gang, maar de vroege en overvloedige Alpensneeuw heeft veel goed gemaakt: tot en met Pasen 2009 verwachten wij vele tienduizenden wintersportgangers te vervoeren', zegt treinondernemer Leo Weeber, directeur van Euro-Express Treincharter.

Voor wie meer informatie wil lezen over de sneeuwtreinen: www.alpenexpres.nl , www.skitrein.nl

//einde bericht





EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: