Pressroom EETC Vakantietreinen B.V.

Veel vraag naar autotrein wegens toenemende drukte op snelwegen en hoge brandstofprijzen

Foto:
AutoSlaap Trein op station Den Bosch

Zomerseizoen AutoSlaap Trein naar Zuid-Europa start op 6 juni, capaciteit naar Italië uitgebreid

Delft, 16 Mei 2008 /EZPress/ - De vraag naar treinvakanties neemt toe. Volgens railvervoerder Euro-Express-Treincharter (EETC) wordt dat vooral veroorzaakt door de vele files en vertragingen op de snelwegen naar het Zuiden. Nu is daar ook de hoge brandstofprijs bijgekomen. Om aan de vraag te kunnen voldoen zet EETC deze zomer vanaf 4 juli tot 22 augustus extra treinen in op de Italiaanse kustplaats Livorno.

Vanaf vrijdag 6 juni zal de AutoSlaap Trein weer wekelijks vanuit Den Bosch naar Zuid-Europa rijden. Zowel Avignon in Frankrijk als Bologna in Italië staan weer wekelijks op het programma; De AutoSlaap Trein rijdt tot 5 september naar beide vakantiebestemmingen.

Ook naar Livorno – makkelijk naar Sardinië en Corsica
Naast de bekende bestemmingen heeft EETC, de exploitant van de AutoSlaap Trein, dit seizoen voor het eerst ook het Italiaanse Livorno in het reisplanner opgenomen. Van 4 juli tot 22 augustus is het mogelijk om met of zonder auto of motor deze populaire kustplaats te bereiken. Vanuit de havenstad Livorno kunnen overigens interessante bestemmingen als Sardinië en Corsica met de boot gemakkelijk worden bereikt.

Grote drukte op snelwegen en hoge brandstofprijzen
'Wie de komende vakantie de autostress, files en vertragingen wil voorkomen en op ziet tegen de hoge brandstofprijzen op de snelwegen heeft een rustgevend voordelig alternatief: zet je auto op de trein en reis comfortabel in je hotel op wielen!', zegt Luuc de Haas van EETC, de grootste particuliere internationale railvervoerder van Nederland. EETC verzorgt met de AutoSlaap Trein, De Ski-Trein, De Ski-Trein Disco en de Alpen Expres vakantienachtvervoer per rail in heel Europa. 'Wegens de grote drukte op vooral de Franse en Duitse autosnelwegen en de toenemende vertragingen is de vraag de laatste jaren sterk toegenomen. Dit jaar spelen ook de extreem hoge brandstofprijzen langs de autosnelwegen een rol. Het werd voor ons steeds moeilijker om aan de aanvragen voor reizen naar Italië te voldoen. Nu we Livorno aan ons reeds bestaande pakket hebben toegevoegd kunnen we weer beter op de vraag inspelen', zegt De Haas.

Tarieven nagenoeg gelijk gebleven
EETC laat tevens weten dat de 2008 tarieven ten opzichte van vorig jaar vrijwel ongewijzigd zijn gebleven. De Haas: 'Hoewel Livorno zo'n 120 kilometer verder ligt dan Bologna, houden we dezelfde tarieven aan om zodoende het reizen per trein nog aantrekkelijker en toegankelijker te maken.'

Voor meer informatie: www.autoslaaptrein.nl

//einde bericht




Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: