Pressroom De Kunstcollegas BV

Winnaar bekend van Kunst Oprapen – Stichtse Vecht

er is schoonheid te vinden in lelijke dingen

Stichtse Vecht, 30 Juni 2021 /EZPress/ - Vandaag is Rob Chevallier met zijn kunstwerk Justin ter Aa uitgeroepen tot winnaar van het project Kunst Oprapen in de gemeente Stichtse Vecht. Winnaar Rob Chevallier heeft samengewerkt met groep 8 van de School met de Bijbel.

Stichtse Vecht is de eerste gemeente in Nederland die het project Kunst Oprapen, een initiatief van Stichting Kunstweek, omarmde. Op donderdag 22 april, de ‘Dag van de Aarde’, hebben verschillende klassen van Wereldkidz ’t Kockenest en de School met de Bijbel afval opgeraapt rond hun school. Dat zwerfafval is deze keer niet met de vuilniswagen meegegeven, maar vier kunstenaars zijn er creatief mee aan de slag gegaan en hebben er fantastische kunstwerken van gemaakt.

het belang van een schoon milieu en bewustwording bij jongeren "


De kunstenaars die bij deze editie met het afval aan de slag gingen zijn: Katinka van der Koogh, Joost van Suchtelen van de Haare (v), Gerda de Jong en Rob Chevallier.

Zo laat het project Kunst Oprapen niet alleen zien dat er schoonheid te vinden is in lelijke dingen of hoe je kunst maakt met afval, maar illustreert het ook belangrijke waarden als “verkwisting”, “vervuiling”, het belang van een schoon milieu en creëert het bewustwording bij de jongeren.

Alle vier de kunstwerken waren van 5 tot en met 25 juni te zien in het MEC en op de website: https://kunstoprapen.nl/gemeenten/stichtse-vecht/inzendingen/. In die periode kon het publiek zijn favoriete kunstwerk kiezen door te stemmen. In totaal zijn er bijna 121 geldige stemmen uitgebracht.
Vervolgens koos een vakjury het winnende werk door haar stem uit te brengen. De vakjury bestond uit: Jeroen Willem Klomps (wethouder cultuur gemeente Stichtse Vecht), Simon Hof (kunstenaar) en Wim Veldhuis (vuilnisman).

Rob Chevallier wint met zijn kunstwerk Justin ter Aa behalve eeuwige roem als winnaar van de eerst editie van Kunst Oprapen – Stichtse Vecht ook een bedrag van € 500 en € 500 aan kunstenaarsmaterialen.

//Einde bericht

Dit is een origineel persbericht EZPress News Distribution www.ezpress.eu

Links:
Kunst oprapen
Stichtse Vecht

Contactinformatie
Stichting Kunstweek
E: klik hier



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: