Pressroom EETC Vakantietreinen B.V.

Op 21 december eerste wintertreinen naar de Alpen

Komende weken volle treinen naar de sneeuw

Delft, 12 December 2007 /EZPress/ - Op 21 december is het weer zover; volle sneeuwtreinen luiden het begin van de wintersport officieel in. De eerste Alpen Expres en De Ski-Trein sneeuwtreinen vertrekken vrijdagavond vanaf Utrecht Centraal naar de populaire skigebieden in de Alpenlanden. Tot en met Pasen 2008 zullen tienduizenden wintersporters van de EETC sneeuwtreinen gebruik maken.

Vertrek bijwonen: zie ook noot voor redactie "


Zonder winterbanden en sneeuwkettingen
Al enige weken liggen er flinke hoeveelheden sneeuw op de populaire Alpenpistes en zijn de vooruitzichten behoorlijk goed voor de wintersporters die vrijdag 21 december a.s. richting Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk vertrekken. 'Zonder gedoe met winterbanden en sneeuwkettingen en vooral zonder filestress komen zaterdagochtend 22 december zo'n 1500 vakantiegangers per nachttrein in de witte winterwereld aan', zegt Leo Weeber, directeur van het Delftse Euro-Express-Treincharter (EETC) dat al meer dan tien jaar de sneeuwtreinen exploiteert.

Sedert 1996 vertrekken de sneeuwtreinen gedurende het wintersportseizoen iedere vrijdag vanaf Utrecht Centraal, de volgende ochtend komen ze in de wintersportgebieden aan. Passagiers kunnen overigens ook in Den Bosch en Venlo opstappen. 'Het wintersportseizoen kwam wat laat op gang, maar de vroege en overvloedige Alpensneeuw heeft veel goed gemaakt: tot en met Pasen 2008 vervoeren wij tienduizenden wintersportgangers', verwacht treinondernemer Weeber.

Voor wie meer informatie wil lezen over de sneeuwtreinen: www.alpenexpres.nl, www.skitrein.nl

//einde bericht

Noot voor redactie:
Het vertrek van de Alpen Expres en De Ski-Trein van EETC is een fotogenieke gebeurtenis. De treinen vertrekken van spoor 9 (om 19.40, 20.10 en 20.40 uur), Utrecht Centraal waar de honderden vakantiegangers door de Kerstman worden uitgezwaaid. Fotografen en cameramensen kunnen zich aanmelden bij: kitty.dammers@steijger.com




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: