Pressroom Belcentrale

Meer dan 60000 MKB’ers telefonisch niet bereikbaar

Foto:
Countdown: nog 336 dagen

Mogelijk meer dan 60.000 MKB’ers telefonisch niet bereikbaar. Nog 339 dagen.

Rotterdam, 27 September 2018 /EZPress/ - Begin 2017 kondigde KPN aan dat het de ISDN-netwerken in 2019 zou uitschakelen. Maar omdat er iets is aangekondigd, betekent dat niet dat het zal gebeuren, toch? Aanbieders proberen al geruime tijd analoge TV uit te zetten en om verschillende redenen wordt het keer op keer uitgesteld en lijkt het waarschijnlijk nog een tijdje door te gaan.

Nog 339 dagen, dan stopt ISDN echt "


ISDN stopt echt
Maar volgens KPN, de netwerkbeheerder, gaat dat met ISDN zeker niet gebeuren. Alhoewel er misschien een aantal wijkcentrales niet over gaan, is het zeker dat het 1-9-2019 over is.
Het is dus zaak niet bij de pakken neer te zitten en te denken dat het wel los gaat lopen met die uitfasering. ISDN stopt echt.
Om je hierop voor te bereiden, moet je de volgende drie vragen kunnen beantwoorden.

Vraag 1. Ondersteunt mijn bestaande netwerkinfrastructuur VoIP?

Toen VoIP(Voice over Internet Protocol, een manier om over het internet te telefoneren) voor het eerst werd geïntroduceerd, hebben bedrijven het vaak uit het oog verloren omdat zelfs zakelijke netwerksystemen moeite hadden om de kwaliteit aan gegevenstransport die nodig was voor spraakoproepen te verwerken met het soort snelheid dat nodig is voor fatsoenlijke gesprekskwaliteit. Tegenwoordig zijn vrijwel alle – helemaal zakelijke - internetverbindingen meer dan snel genoeg om VoIP te ondersteunen.

Vraag 2. Wil ik fysieke telefoons blijven gebruiken?

Vaste lijn-telefoons zijn speciaal gemaakt om op het ISDN of PSTN-netwerk aan te sluiten. Gesprekken via VoIP kunnen ook via een vaste VoIP-telefoontoestel worden gevoerd, maar het hoeft niet. U zou ook via een applicatie via uw mobiel of via een desk-top in combinatie met een headset kunnen telefoneren.

Vraag 3. Heb ik een nieuwe telefooncentrale nodig?

In de meeste gevallen verdient het de voorkeur een cloud VoIP service te gebruiken. Alhoewel sommige bedrijven de bestaande ISDN centrale wel kunnen blijven gebruiken als deze is toegerust met een VoIP module. (bij de meeste moderne centrales zou dat kunnen)

Maar als dat niet het geval is, kan dit een geweldige kans zijn om uw belmogelijkheden te upgraden naar een cloudomgeving tegen zeer lage kosten. De mogelijkheden van cloudtelefonie zijn doorgaans veel uitgebreider dan die van een eigen vaste centrale. Daarbij is het gehele beheer en onderhoud uitbesteed.

Als u meer gedetailleerde vragen heeft over het upgraden naar VoIP-telefonie voorafgaand aan het uitfaseren van ISDN, helpen wij u graag om de beste service te vinden die aan uw behoeften voldoet. Neem contact op met Belcentrale op 088 333 444 6.

//Einde bericht

Bron: Belcompany

Dit is een origineel persbericht EZpress News Distribution BV www.ezpress.eu

Links:
Belcentrale
KPN moderniseert vaste telefonienetwerk

Volg Belcentrale

Contactinformatie
Titia Olieman
T: 641407437
E: klik hier


Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: