Pressroom De Kunstcollegas BV

Jack Spijkerman opent Annual Dutch Art Fair 2017

Foto:

13 tot en met 15 oktober in het World Fashion Centre in Amsterdam

Raamsdonksveer, 29 September 2017 /EZPress/ - De zevende editie van de Annual Dutch Art Fair (ADAF) vindt dit jaar plaats van 13 tot en met 15 oktober in het World Fashion Centre in Amsterdam en staat deels in het teken van kleine kunst. Aanleiding hiervoor is de opening van de beurs door Jack Spijkerman die verzamelaar is van kleine kunst. Daarnaast is de ADAF een speciale samenwerking aangegaan met veilinghuis Catawiki.

Niet alleen is Jack Spijkerman een vaste bezoeker van de ADAF, hij is ook al jaren bezig om een collectie ‘kleine kunst’ te verzamelen. ‘Onder kleine kunst versta ik: etsen, doekjes en objecten van zeer kleine afmetingen. Via veilingen, beurzen en dergelijke koop ik de werkjes. Soms ook geef ik kunstenaars opdracht om iets kleins te maken. De collectie is heel divers en bevat inmiddels ook werkjes van grote meesters, zoals een kleine Karel Appel op de achterkant van een KLM menukaart, een blaadje uit een kladblok van Lucebert wat ik van zijn dochter mocht kopen en het kleine prototype van de Kus van Jeroen Henneman.’ Spijkerman schreef ook het voorwoord voor de catalogus van de ADAF. Op de beurs zelf is een speciale expositie ingericht met kleine kunst (kleiner dan 30 x 30 x 30 cm en maximaal € 300,-) waar elke deelnemer aan de ADAF een kunstwerk voor mocht indienen.

Catawiki
Voor de Annual Dutch Art Fair 2017 is de organisatie bovendien een samenwerking aangegaan met Catawiki, het internationale online veilinghuis van Nederlandse bodem. Door deze samenwerking ontstaan enerzijds extra verkoopmogelijkheden voor de kunstenaars en hebben kunstkopers anderzijds extra mogelijkheden om werk van ADAF-deelnemers te zien én te kopen. De samenwerking bestaat uit twee veilingen: een VIP-veiling, die afloopt tijdens de VIP-Preview van de beurs op vrijdagavond 13 oktober, en een After Sale-veiling waarbij kunstenaars onverkocht werk kunnen indienen.

ADAF
Op de Annual Dutch Art Fair 2017 (13-15 oktober, World Fashion Centre / Beursplaza in Amsterdam) tonen ruim 150 professionele kunstenaars hun mooiste werken. Van figuratief tot abstract, van klein tot groot en van traditioneel tot progressief. Naast veel schilderijen en grafiek, worden ook objecten van brons, keramiek, glas en andere materialen geëxposeerd en verkocht. Meer dan 1.500 werken zijn te zien en vaak voor vriendelijke prijzen rechtstreeks van de kunstenaars te koop.

//Einde bericht

Bron: Kunstcollegas

Dit is een origineel persbericht EZPress News Distribution BV www.ezpress.eu

Links:
Annual Dutch Art Fair 2017 in Amsterdam



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: