Pressroom EETC Vakantietreinen B.V.

Wintersporter kiest voor de trein

Foto:
Wintersporter kiest vaker voor de trein

Bestemmingen in Zwitserland in trek

Delft, 19 Oktober 2007 /EZPress/ - In Zwitserland en Oostenrijk is de winter dit jaar vroeg begonnen. Langzaam kleuren de Alpen wit, en dat is heel wat beter dan afgelopen jaar, toen Koning Winter het flink liet afweten. De wintersportboekingen nemen nu ook toe. Bij spoorwegmaatschappij Euro-Express-Treincharter (EETC) is de belangstelling voor De Ski-Trein en Alpen Expres wederom groot. Steeds meer wintersporters kiezen voor de trein en bestemmingen in Zwitserland zijn weer in trek.

Eerste sneeuw in de Alpen, wintersportboekingen nemen toe: "


Boekingen komen op gang
Komend wintersportseizoen zullen er weer honderdduizenden wintersporters met de auto, de bus of het vliegtuig naar de sneeuw in de Alpen reizen. Een groeiend aantal wintersporters kiest echter voor één van de EETC-nachttreinen. 'De boekingen zijn na een afwachtende start flink op gang gekomen', zegt Ed Smit, Sales- en Marketing manager bij EETC. Het grootste particuliere spoorwegbedrijf van ons land zet ook dit seizoen De Ski-Trein, De Ski-Trein Disco en Alpen Expres in op bestemmingen in Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk. De eerste treinen met duizenden wintersporters vertrekken op 21 december vanaf Utrecht-Centraal.

Optimistisch
'Wij zijn ook dit jaar optimistisch over het aantal boekingen naar de sneeuw', zegt Ed Smit Hij verwacht dat wintersporters vooral de auto thuis zullen laten wegens de te verwachten fileproblemen en vertragingen op de autosnelwegen in Zuid-Duitsland en de Alpen.
'Nu de winter in de Alpen zo vroeg heeft ingezet, is de kans straks op verkeerschaos reëel. De voorkeur van de reiziger gaat toch uit naar comfortabel en filevrij reizen.'

Dezelfde tarieven
De voordeelklassen in zowel De Ski-Trein (vanaf € 59 retour) als Alpen Expres (vanaf €79 retour) zijn behalve rond de Kerst op enkele vertrekdata nog beschikbaar. 'Daarmee hebben we een sterke troef in handen in onze concurrentie met de bus en het vliegtuig', zegt Smit.
Voorts hanteert EETC voor de De Ski-Trein, De Ski-Trein Disco en Alpen Expres komend winterseizoen dezelfde tarieven als het afgelopen seizoen. 'Vooral ons tarief op de comfortabele Alpen Expres is aantrekkelijk en met name interessant voor wintersporters die daarmee het gemiddeld iets duurdere verblijf in Zwitserland kunnen compenseren.'

Zwitserland in trek
Zwitserland is sowieso weer in trek bij wintersporters, merkt Ed Smit op. 'Wij zien ook dat dit seizoen de vraag naar de comfortabele Alpen Expres voor bestemmingen in Zwitserland groter is dan het afgelopen seizoen.'

Over Euro-Express-Treincharter
De Ski-Trein Disco, Ski-Trein Basic en de Alpen Expres worden geëxploiteerd door Euro-Express- Treincharter BV, die ook de AutoSlaap Trein exploiteert. Euro-Express-Treincharter is na de NS de grootste spoorwegmaatschappij van Nederland en is specialist in vakantiereizen per nachttrein.
Voor meer informatie: www.skitrein.nl, www.alpenexpres.nl

//Einde bericht





Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: