Pressroom ICTroom Company

DataCenterFryslân kiest ICTroom voor nieuwbouw datacenter

Twin datacenter faciliteit in Leeuwarden is nu een feit

Leeuwarden / Amsterdam, 26 Mei 2014 /EZPress/ - In november 2013 heeft DataCenter Fryslân het datacenter van Friesland Bank in Leeuwarden overgenomen. Het datacenter biedt ruime mogelijkheden voor het uitbreiden van de capaciteit en de afgelopen periode is dan ook besteed aan een brede marktverkenning om uiteindelijk een leverancier te selecteren die het ontwerp en de bouw voor zijn rekening kan nemen.

Uitbreiding DataCenter Fryslân in augustus 2014 operationeel "


Na een zorgvuldige selectieprocedure is het contract voor het realiseren van de uitbreiding van het datacenter gewonnen door ICTroom. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en in Augustus van dit jaar verwacht DataCenter Fryslân haar eerste klanten te kunnen verwelkomen in het nieuwe datacenter. DataCenter Fryslân heeft daarmee tevens de mogelijkheid om haar klanten twin datacenter faciliteit te kunnen aanbieden.

Else Maria van der Meulen, Directeur DataCenter Fryslân: "Wij hebben vooral gezocht naar een leverancier die ruime ervaring heeft met het vernieuwen en uitbreiden van operationele datacenter installaties, zonder dat dit gevolgen heeft voor de huidige bedrijfscontinuïteit. ICTroom kwalificeert zich hierin als geen ander. Ook hebben zij bewezen dat ze vanuit ons business plan kunnen redeneren en dit te vertalen naar datacenter ontwerp wat hier perfect bij aansluit."

Maike Kanis, datacenter engineer bij ICTroom: "Wij houden hier wel van een uitdaging en het aanpassen van live datacenter omgevingen is ons niet vreemd. Ik vond het dan ook geweldig om dit samen met de mensen van DataCenter Fryslân te kunnen doen. Doordat er bij hen veel ervaring en professionaliteit aanwezig is verliep de samenwerking erg soepel. Met name in de engineering fase is dit cruciaal."

Over DataCenter Fryslân
DataCenter Fryslân beheert en exploiteert datacenters. Met haar ervaring in diverse sectoren is DataCenter Fryslân zich bewust van haar rol in de ict keten en het leveren van kwaliteit. DataCenter Fryslân is een Fries bedrijf dat met hart voor haar omgeving en aandacht voor mensen mee wil helpen haar omgeving te ontwikkelen. Kwaliteit, nuchterheid en continuïteit in relaties zijn voor ons een groot goed.

Over ICTroom Company
ICTroom ontwerpt, bouwt, onderhoudt, beheert en exploiteert uiterst betrouwbare computerruimtes en datacenters en creëert een omgeving en technische infrastructuur waarin IT hardware optimaal presteert.

ICTroom bedient een klantenkring van nationale en internationale ondernemingen, bedrijven en organisaties voor wie IT performance wordt geborgd door een datacenter infrastructuur te creëren waarbinnen maximale beschikbaarheid en zekerheid is gegarandeerd. Maatschappelijke thema’s zoals sustainability maar ook business agility zijn daarbij vaste componenten de aanpak en ontwerpen van ICTroom.

De basis van het succes wordt gevormd door het combineren van hoogwaardig kennisniveau met de allerbeste techniek. Met de pragmatische aanpak en het totaalconcept voor Datacenter Facility Infrastructure projecten, bestaande uit een unieke combinatie van advies, producten en diensten onderscheidt ICTroom zich binnen de kritische datacenter sector.

//einde bericht

Bron: ICTRoom Company

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Links:
website ICTroom
website Datacenter Fryslan
Persbericht op website ICTroom




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: