Pressroom EETC Vakantietreinen B.V.

Wintersport per trein komt opgang!

Foto:

Delft, 18 Oktober 2013 /EZPress/ - Nu de eerste sneeuw in de Alpen gevallen is ziet Euro Express Treincharter (EETC), het bedrijf dat zowel de Alpen Expres als De Ski-Trein exploiteert, de winterboekingen aantrekken.

Commercieel Directeur René van der Klink signaleert ook nog een andere trend: “De winterboekingen zijn dit jaar laat op gang gekomen maar sinds de berichten in de media over de sneeuwval in de wintersportgebieden zien we wel een opleving. De consument wordt nu attent gemaakt op zijn wintersportvakantie. Deze wordt ieder jaar later geboekt omdat de huidige consument zich ook niet meer maanden van te voren wenst vast te leggen. Er is voldoende aanbod en men wacht steeds langer af of er nog een buitenkansje of mooie aanbieding voorbij komt.
Dat vraagt ook van ons een andere, meer flexibele opstelling. Met ons Voordeelklasse tarief spelen wij hierop in. Dat tarief blijft net zolang geldig totdat er een bepaald percentage boekingen per trein en per vertrekdatum gemaakt is. Dus deze beschikbaarheid kan per week en periode variëren. Weken die goed lopen zullen eerder duurder worden dan de weken die minder goed lopen.

Een ander opvallend verschijnsel is dat de reizen met de Alpen Expres en De Ski-Trein met de kerst- en oud en nieuw periode dit jaar beter verkopen dan de Krokusweken.
Ook de tweede helft van januari wordt erg goed geboekt waarschijnlijk mede vanwege de lage tarieven. Wintersporters die flexibel zijn en op zoek zijn naar een goede prijs slaan dan hun slag.

De verwachting van Van der Klink is dat er komende winter minimaal hetzelfde aantal klanten per Alpen Expres en Ski-Trein naar Oostenrijk en Italië zal afreizen. Zeker nu er voorzichtig economisch herstel wordt aangekondigd, zullen wij daar ook van profiteren.

//einde bericht

Bron: Euro-Express Treincharter (EETC)

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: