Pressroom ICTroom Company

ICTroom voltooit 3e fase van Serverius Datacenter

Foto:

De nieuwe serverruimte is de standaard voor alle toekomstige datacenters van Serverius

Amsterdam, 15 Juli 2013 /EZPress/ - Onlangs heeft het datacenter van Serverius in Dronten een derde fase in gebruik genomen. Door snelle groei op vooral de buitenlandse markt, is het modulaire datacenter versneld in niet vier, maar drie fasen gebouwd. De nieuwe fase heeft unieke eigenschappen en een hoge beschikbaarheid.

Het was al goed, het is nu beter "


Het datacenter van Serverius in Dronten is modulair ontworpen en opgebouwd. In het ontwerp is initieel uitgegaan van vier even grote gefaseerd te bouwen data zalen. Kwadranten met in het midden een techniek ruimte. In 2009 is de eerste fase operationeel geworden. Serverius groeide echter zo snel, dat werd besloten om in de tweede fase een grotere datazaal te bouwen dan oorspronkelijk was voorzien. Het ontwerp bood de flexibiliteit om tussentijds op te schalen. Vervolgens is dit jaar de nog resterende vrije ruimte in het datacenter aan de derde en tevens laatste datazaal toegekend. Precies op tijd, want de eerste twee ruimtes zijn tot aan de nok toe gevuld.

Serverius is opgericht in een periode waarin regionale datacenters sterk in opkomst waren. Algemeen directeur Gijs van Gemert benadrukt echter dat Serverius weliswaar het grootste datacenter van de regio is, maar daarmee geen regionaal datacenter: ‘Wij richten ons voornamelijk op de buitenlandse markt. Daar is niets regionaals aan. Bovendien wordt er tegenwoordig niet meer zo over gesproken. Dat onderscheid is allang vervallen. Het maakt immers niet meer uit waar je zit. Nederland heeft een zeer goede infrastructuur, zodat we bij Serverius dezelfde faciliteiten hebben als datacenters in de Randstad. Wij hebben bewust voor de buitenlandse markt gekozen. De helft van onze klanten komt van buiten de Europese Unie, uit landen zoals India, Rusland en Brazilië. Daarom ook hebben wij de samenwerking met ICTroom gezocht, een gerenommeerde partij die ook over de grens zijn strepen ruimschoots verdiend heeft. Dat was voor ons dé reden om voor ICTroom te kiezen. Het is ook nog eens een heel prettige partij om mee samen te werken. Geen kleine, lokale speler, maar een volwassen organisatie waar ook buitenlandse partijen in geloven.’

Over Serverius
Serverius is een carrier neutraal Tier 3 datacenter met een eigen netwerk met een bandbreedte van 320 gigabit (Gbps) welke de komende tijd nog verder zal worden uitgebreid. Verschillende netwerkleveranciers zoals NL-IX, Atrato, Unet, Eurofiber en NDIX hebben een POP (Point Of Presence) in het datacenter. Deze bieden zonder tussenkomst van Serverius netwerk diensten aan klanten zoals 10G AMS-IX verbindingen of data transport naar andere locaties. Serverius heeft daarmee een ruime keuzevrijheid wat betreft leveranciers van netwerkdiensten.

Over ICTroom
ICTroom is een vooraanstaand technologiebedrijf, die zich heeft bewezen met het ontwerpen, bouwen en managen van uiterst betrouwbare datacenters en computerruimtes. ICTroom levert daarvoor een totaalconcept voor Datacenter Facility Infrastructure bestaande uit een unieke combinatie van advies, producten, projecten en diensten. Samen met de ervaring en hoogwaardige technische kennis vormt dit de basis voor het succes van ICTroom.

//einde bericht

Bron: ICTroom Company

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Links:
Website ICTroom
Website Serverius
Case story Serverius NL
Case story Serverius EN




Bij dit bericht hoort bijlage Casestudy Serverius NL.


Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: