Pressroom ICTroom Company

ICTroom bouwt zeer efficiente computerruimte voor Ricoh

PUE 1,14 voor computerruimte met WKO installatie

Amsterdam, 21 Mei 2013 /EZPress/ - Nieuw hoofdkwartier krijgt state of the art computerruimte

Uitzonderlijk lage PUE "


Ricoh Nederland heeft een nieuw hoofdkantoor betrokken in het Paleiskwartier in Den Bosch. ICTroom ontwierp en bouwde een energie-efficiënte computerruimte met een uitzonderlijk lage PUE en gebruikmakend van een WKO-installatie (warmte koude opslag).

Ricoh behoort wereldwijd tot een van de honderd meest duurzame bedrijven. Duurzaamheid is in haar beleid dan ook een belangrijke pijler. Een computerruimte met een verantwoorde Power Usage Effectiveness (PUE) is daar onderdeel van. ICTroom heeft voor Ricoh Nederland een computerruimte met een extreem lage PUE van maar liefst 1,14 ontworpen. Een van de laagste waarden die in Nederland gerealiseerd zijn voor een kantooromgeving.

Arjan Rops, senior project manager bij Ricoh: ‘Onze nieuwe computerruimte past precies in wat Ricoh wil uitstralen. Verantwoord ondernemen en efficiënt omgaan met energie zit in de genen van dit bedrijf. Wij willen iets aan de maatschappij en het milieu teruggeven.’

Over Ricoh
Ricoh Nederland is leverancier van producten en diensten op het gebied van IT & documentmanagement. Naast hoogwaardige multifunctionals en printers worden innovatieve diensten geboden op het gebied van documentbeheer. In 2013 heeft Ricoh Nederland een nieuw hoofdkantoor betrokken in het Bossche Paleiskwartier. Er werken ruim 1400 medewerkers, onder meer aan opdrachten voor grote organisaties en multinationals.

Over ICTroom
ICTroom is een vooraanstaand technologiebedrijf, die zich heeft bewezen met het ontwerpen, bouwen en managen van uiterst betrouwbare datacenters en computerruimtes. ICTroom levert daarvoor een totaalconcept voor Datacenter Facility Infrastructure bestaande uit een unieke combinatie van advies, producten, projecten en diensten. Samen met de ervaring en hoogwaardige technische kennis vormt dit de basis voor het succes van ICTroom.

//einde bericht

Bron: ICTroom Company

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Links:
Case Ricoh
Website ICTroom
Website Ricoh




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: