Pressroom World of Warmth

Nieuw: 5-daagse hooikoortsverwachting

Foto:
Maurice Martens, bioloog en presentator van Pollennieuws

Pollennieuws en VGZ verbeteren gratis website en pollen apps

Maastricht, 06 Maart 2013 /EZPress/ - De website Pollennieuws.nl en de Pollennieuws-apps voor iPhone en Android zijn in samenwerking met zorgverzekeraar VGZ vernieuwd. Naast een frisser jasje en verbeterd gebruiksgemak zijn de belangrijkste vernieuwingen een overzicht van de actuele hooikoortsbelasting per regio en de 5-daagse voorspeller voor de meerdaagse hooikoortsverwachting. Vanaf vandaag is de vernieuwde site in de lucht en zijn de apps gratis te downloaden. Pollennieuws leert u de pollenplanten herkennen voor welke u allergisch kunt zijn en geeft achtergrondinformatie over pollen, hooikoorts en allergie. Het biedt u de mogelijkheid om uw medicatie, buitenactiviteiten of vakantieplanning af te stemmen op de aanwezigheid van pollen waarvoor u gevoelig bent.

Eigen logboekje als basis
De apps bevatten al een logboekje, waarin het verloop van de eigen hooikoortsklachten is op te nemen, met de intensiteit en de belangrijkste symptomen. Het logboekje helpt je je hooikoorts of pollenallergie beter te managen. De informatie in het logboekje is printbaar en is ook waardevol in contact met de huisarts en specialist.
De meldingen via dit logboekje van de pollennieuws-apps worden ook vastgelegd en verwerkt in een database die de informatie verrijkt en aan u terug geeft. Via de apps en de site is te zien welke meldingen van hooikoortslast worden gedaan in het land en in de eigen regio. De eigen hooikoortsbeleving is hierdoor te vergelijken met meldingen van anderen.

5-daagse verwachting van de hooikoortsbelasting
Nieuw is ook de 5-daagse verwachting van de hooikoortsbelasting via site en apps. Deze is gebaseerd op historische hooikoortsmeldingen via de apps die worden verrijkt met onder andere de meerdaagse weersvoorspellingen van het KNMI. Hoe meer mensen de pollennieuws-apps gebruiken, des te nauwkeuriger worden deze meerdaagse verwachtingen.

Gratis en zonder registratie
De apps van Pollennieuws zijn gratis te downloaden via de App Store en Android Market. Voor het gebruik is geen registratie nodig.

Blijvend actueel en onafhankelijk
Pollennieuws is een initiatief van de Nijmeegse biologen Herman van Wissen en Maurice Martens en gaat het zevende jaar in. De informatie via pollennieuws.nl en via de apps wordt begeleid door een onafhankelijke wetenschappelijke redactie. Pollennieuws verzorgt dagelijks actuele kaartjes van de pollendruk en het hele jaar door actuele pollenjournaals met achtergrondinformatie. Binnenkort zal biologe en meteorologe Margot Ribberink het presentatieteam van Pollennieuws versterken.
De verbetering en ontwikkeling van Pollennieuws wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van en in samenwerking met zorgverzekeraar VGZ.

Kortom:
Pollennieuws.nl en de Pollennieuws-apps: voor meer grip op uw hooikoorts!

//einde bericht

Bron: Perspectief

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu


Links:
Pollennieuws

Volg World of WarmthDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: