Pressroom ICTroom Company

ICTroom realiseert nieuw datacenter RAM Infotechnology

Foto:

Energie-efficient, schaalbaar en redundant

Amsterdam, 28 Februari 2013 /EZPress/ - Vandaag hebben ICTroom en RAM Mobile Data de overeenkomst ondertekend voor de realisatie van het nieuwe datacenter van RAM Infotechnology, één van de dochterbedrijven van RAM Mobile Data. Het datacenter zal worden gebouwd als onderdeel van het nieuwe hoofdkantoor in Utrecht en zal worden ingezet voor de snel groeiende hosting activiteiten van RAM Infotechnology.

Het nieuwe datacenter is al in 2013 operationeel "


Redundant en energie efficiënt
Bij het ontwerp van het datacenter door ICTroom speelden drie kernpunten een belangrijke rol: energie-efficiency, schaalbaarheid en redundantie. Dit ontwerp sluit optimaal aan op de doelstelling van RAM: een toekomst-vast datacentrum, geschikt voor bedrijfskritische toepassingen waarbij duurzaamheid het uitganspunt is.

Oplevering
De realisatie van het datacenter zal naar verwachting in de loop van het 4e kwartaal 2013 worden afgerond.

Dirk Fabels, directeur RAM Mobile Data: “Na een zorgvuldige selectieprocedure is onze keuze op ICTroom gevallen. Doorslaggevend voor het projectteam en de directie van RAM Mobile Data was de door ICTroom gepresenteerde unieke werkwijze waarbij opdrachtgever en opdrachtnemer in teamverband dit project zullen uitvoeren. Vertrouwen en een volledige openheid zijn hierbij de sleutelwoorden”.

Sander Nieuwmeijer, Directeur ICTroom: “Samen met RAM Infotechnology hebben onze datacenter engineers een ontwerp gemaakt dat niet alleen naadloos aansluit op de huidige capaciteitsvraag, maar ook rekening houdt met toekomstige ontwikkelingen. Wij verheugen ons dan ook zeer op de samenwerking tijdens de realisatie fase. RAM Infotechnology bewijst zich net zoals ICTroom al jaren als niche speler in een specifieke markt en dat gemeenschappelijke DNA gaat ook tijdens het realiseren van het high performance datacenter zorgen voor een optimaal resultaat”.


Over RAM Infotechnology
RAM Infotechnology levert ICT-outsourcingdiensten in onder meer de gezondheidszorg. Dit is een optelsom van hosting, betrouwbare verbindingen en een lokale werkplek op maat. Inmiddels levert RAM op deze manier ICT-diensten aan onder meer gezondheidscentra, huisartspraktijken, fysiotherapiepraktijken, laboratoria, ambulancediensten, huisartsposten en GGZ-instellingen. RAM Infotechnology is marktleider als het gaat om het hosten van Elektronische Patiëntendossiers (EPD’s). Wij hosten de data van ca. 10 miljoen EPD’s onder andere voor veel voorkomende huisartsen informatiesystemen, zoals Promedico, MicroHIS, OmniHis, en Mira.
RAM Infotechnology is een dochter van RAM Mobile Data en is tevens actief in de sector Openbare Orde en Veiligheid, Finance en (semi) Overheid.


Over ICTroom Company
ICTroom is een vooraanstaand technologiebedrijf, die zich heeft bewezen met het ontwerpen, bouwen en managen van uiterst betrouwbare datacenters en computerruimtes. ICTroom levert daarvoor een totaalconcept voor Datacenter Facility Infrastructure bestaande uit een unieke combinatie van advies, producten, projecten en diensten. Samen met de ervaring en hoogwaardige technische kennis vormt dit de basis voor het succes van ICTroom.

//einde bericht

Bron: ICTroom Company

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Links:
website ICTroom
website RAM Mobile Data



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: