Pressroom ICTroom Company

ICTroom speelt in op trend van insourcing dataprocessen

Foto:

Ook certificeringen voor kleinere computerruimten

Amsterdam, 11 Februari 2013 /EZPress/ - Recent onderzoek van analistenbureau Quocirca toont aan dat organisaties hun gegevens weer meer onderbrengen in eigen datacenters. Deze trend is toe te wijzen aan de toegenomen waarde van data voor het bedrijfsleven en de mogelijkheid om data snel te verplaatsen tussen de public en private-cloud. Voor organisaties die data weer gaan onderbrengen in eigen computerruimten, is een gegarandeerde werking hiervan essentieel. Een juiste werking begint bij een goed ontwerp, iets waarvoor het toepassen van de ontwerpnormen van het gerenomeerde Uptime Institute door de datacenter industrie als maatgevend wordt gezien.

Tier classificatie op eigen computerruimten
ICTroom hanteert de ontwerpnormen van het Uptime Institute niet alleen voor grote datacenters, maar juist ook bij het ontwerpen van kleinere computerruimten (MER). ICTroom is de enige organisatie in de BeNeLux die beschikt over een team van gecertificeerde ATD (Accredited Tier Designer) en ATS (Accredited Tier Specialist) datacenter engineers. Zo mocht na een intensieve opleiding recentelijk Wim Elfert, van het Uptime Institute zijn certificering in ontvangst nemen. Wim Elfert is als datacenter engineer bij ICTroom gespecialiseerd in MER omgevingen.

ICTroom zet de expertise van zijn ervaren datacenter specialisten in bij het ontwerp-, renovatie-, service- en beheertrajecten van datacenters en computerruimten. Doordat de Tier richtlijnen van het Uptime Institute bij ontwerp strategieën en classificatie eisen consequent door hen worden geïmplementeerd, worden discussies over kostenbesparing en onjuiste ontwerp interpretaties op voorhand uitgesloten wat een aanzienlijke kwaliteitsverbetering voor de opdrachtgevers van ICTroom oplevert.

Deze bedrijven en organisaties lopen namelijk door onjuiste en veelal ongewenste classificaties meer risico op uitval van bedrijfskritische infrastructuur en systemen, dan vaak wordt gesuggereerd of verwacht. Een duidelijke specifieke internationale richtlijn op dit gebied voorkomt de risico’s die kunnen leiden tot ongewenste downtime.

Door de wereldwijd erkende Tier classificatie richtlijnen nu ook bereikbaar te maken voor organisaties die datacenter activiteiten bewust binnen de eigen muren willen houden, draagt ICTroom voor deze bedrijven in belangrijke mate bij aan de borging en beschikbaarheid van IT processen.

Over The Uptime Institute
Het Uptime Institute, een onafhankelijke divisie van The 451 Group is een onpartijdige, externe datacenter onderzoek, onderwijs en consultancy organisatie gericht op het verbeteren van prestaties van het datacenter. De aanpak van het Uptime Institute, aangevuld met de mogelijkheid om trends op een wereldwijde basis te herkennen door directe interface met eigenaars, resulteert in oplossingen zonder regionale beperkingen ten behoeve van de wereldwijde datacenter-industrie.

Over ICTroom Company
ICTroom is een vooraanstaand technologiebedrijf, die zich heeft bewezen met het realiseren van uiterst betrouwbare computerruimtes. Het bedrijf ondersteunt organisaties bij het ontwerpen, bouwen en managen van hun datacenter of computerruimten. ICTroom levert daarvoor een totaalconcept voor Datacenter Facility Infrastructure bestaande uit een unieke combinatie van advies, producten, projecten en diensten. Samen met de ervaring en hoogwaardige technische kennis vormt dit de basis voor het succes van ICTroom.

//einde bericht

Bron: ICTroom Company

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Links:
Website ICTroom Company
Website Uptime Institute



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: