Pressroom Bex*communicatie

Nicira virtualiseert het netwerk van Schuberg Philis

Nieuw gebruik van de cloud versnelt de levertijd van applicatie infrastructuren

PALO ALTO, Californië, 26 Juni 2012 /EZPress/ - Nicira, het netwerkvirtualisatiebedrijf, heeft vandaag bekendgemaakt dat het in Amsterdam gevestigde Schuberg Philis gebruik maakt van Nicira’s Network Virtualization Platform (NVP) als basis voor hun nieuwe private cloud-computing platform.

Schuberg Philis heeft NVP gekozen om sneller nieuwe en bestaande bedrijfskritische applicatie-infrastructuren van klanten in gebruik te nemen. Door betere automatisering en efficiëntie in de datacenter-operaties kan de onderneming zich nu meer richten op het technisch management van de applicatie-infrastructuren van zijn klanten. Schuberg Philis sluit zich aan bij Nicira’s groeiende groep klanten, waaronder vooraanstaande wereldwijde serviceproviders, IT-leveranciers en ondernemingen zoals AT&T, Calligo, DreamHost, eBay, Fidelity Investments, Rackspace en NTT, die profiteren van het nieuwe operationele model dat wordt geboden door netwerkvirtualisatie.

“NVP biedt niet alleen netwerkautomatisering, het ondersteunt tegelijkertijd onze strenge isolatie- en beveiligingseisen,” aldus Edwin Beekman, Mission Critical Engineer van Schuberg Philis. “NVP stelt ons in staat om gebruik te maken van infrastructuur als bron van capaciteit op verzoek. We kunnen met twee kliks alle resources via ons CloudStack management framework leveren.”

Schuberg Philis’ private cloud voor bedrijfskritische applicatie-infrastructuren is gebaseerd op een integratie tussen NVP en CloudStack. Het bedrijf heeft het resultaat van de integratie aan de open source-gemeenschap gegeven, waardoor het beschikbaar is voor iedereen.

Netwerkvirtualisatie verwijdert de barrières die kenmerkend zijn voor traditionele netwerken. Het biedt multi-tenant netwerkschaalbaarheid en beveiliging, flexibiliteit in plaatsing van werkbelasting en mobiliteit, en maakt een einde aan foutgevoelige handmatige herconfiguratie - allemaal uitdagingen waarmee grootschalige cloud-operators te maken hebben. Het biedt ook zeer uitgebreide netwerkdiensten, waaronder Layer 3 en firewalldiensten op verzoek voor het ondersteunen van veilige en zeer uitgebreide applicaties.

“Nicira helpt Schuberg Philis bij het zich concentreren op haar kerncompetentie: het technisch management van applicatie-infrastructuren, waarbij ze hun klanten controle én flexibiliteit bieden,” aldus Alan Cohen, Vice President of Marketing bij Nicira. “Met hun nieuwe, private cloud plaatsen ze zichzelf direct in de voorhoede van Europese IT-innovatie.”

NVP is een schaalbaar softwaresysteem dat wordt geïmplementeerd aan de rand van het netwerk en beheerd door gedistribueerde geclusterde controllerarchitectuur. Het systeem vormt een dunne softwarelaag die het fysieke netwerk behandelt als een IP-backplane. Dankzij deze benadering kunnen virtuele netwerken met dezelfde eigenschappen en diensten als fysieke netwerken geleverd worden. Deze virtuele netwerken kunnen dynamisch worden uitgerold ter ondersteuning van VM-mobiliteit overal in of tussen verscheidene datacentra zonder serviceverstoring of adresveranderingen.

Over Schuberg Philis
Schuberg Philis is een innovatieve private onderneming en belangrijke speler op het gebied van bedrijfskritische outsourcing. Het bedrijf richt zich binnen IT-outsourcing exclusief op applicatie-infrastructuren waar ondernemingen 24 uur per dag op moeten kunnen vertrouwen. Schuberg Philis garandeert klanten 100% functionele beschikbaarheid van de applicaties die op deze infrastructuren draaien.

Schuberg Philis voldoet aan de strengste standaarden voor risicomanagement en corporate governance, en kan tegelijkertijd snel inspelen op klantbehoeften.

Voor meer informatie, zie www.schubergphilis.com.

Over Nicira
Nicira is het netwerkvirtualisatiebedrijf. Nicira’s netwerkvirtualisatieplatform (NVP) maakt de dynamische ontwikkeling mogelijk van virtuele netwerkinfrastructuur en -diensten die volledig ontkoppeld en onafhankelijk zijn van de fysieke netwerkhardware. Innovatieve bedrijven zoals AT&T, DreamHost, eBay, Fidelity Investments, NTT en Rackspace gebruiken Nicira NVP voor het versnellen van de levering, die nu in plaats van weken slechts een paar minuten kost, en de complexiteit en de kosten drastisch verlaagt. Bezoek voor meer informatie www.nicira.com.

//einde bericht

Bron: Bex*communicatie

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: