Pressroom Dealerdirect BV

Hoe haal je maximaal voordeel uit autodealer Paasshow

Alles wat je niet mag weten van de autoverkoper

Amersfoort, 19 April 2011 /EZPress/ - De heren autoverkopers hebben er zin in. De showroom wordt nog even goed aangeveegd en de ramen gelapt. De auto`s worden flink opgepoetst en de orderblokken liggen klaar. De Paasshow op tweede Paasdag is van oudsher al een dag dat er flink gescoord kan worden in de showroom. Maar hoe haal je daar als koper je maximale voordeel uit? Doorgrond de psyche van de autoverkoper en behaal dubbel winst.

De druk bij de dealers is groot. De importeurs willen beter draaien dan vorig jaar en de autodealers krijgen dan ook alle middelen aangereikt om zo veel mogelijk nieuwe auto`s te verkopen. De krantjes in de brievenbus, de commercials op radio en televisie en de banners op internet overspoelen je dan op dit moment ook met aanbiedingen.

3 jaar gratis onderhoud, 2 jaar later betalen, E 1.000 voordeel op een aktiepakket, 15% korting, uit voorraad leverbaar. Alle instrumenten worden ingezet om de koper te laten beslissen. We helpen jou de goede keuzes te maken om tot de juiste deal te komen.

Oriënteer je vooraf online
De showrooms binnen wandelen om een foldertje op te halen kan echt niet meer. Oriënteren doe je tegenwoordig online. Bezoek de websites van de verschillende importeurs en kijk op een website zoals Autoweek.nl. Kijk ook op websites zoals AktieAuto.nl of er nog speciale aanbiedingen zijn voor het model van je keuze.

Hoeveel is de inruilauto waard?
Oriënteer je niet alleen op de auto die je wilt gaan kopen, maar kijk ook goed wat de waarde is van je eigen auto. Vanaf welke bedragen staan ze te koop op de occasion websites? Selecteer daarbij ook auto`s met iets minder opties, meer en minder kilometers en neem ook iets jongere auto`s mee in deze fase.

Gratis online autotaxatie
Laat de auto ook alvast taxeren door het netwerk van 1.572 autobedrijven dat is aangesloten bij de grootste autoinkoop site van Nederland: de auto verkopen site http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl .

Je ontvangt hier gratis en vrijblijvend binnen 24 tot 48 uur een bod per e-mail nadat de auto in een afgeschermde veiling is voorgelegd aan het netwerk van autoinkopers. Je kunt de auto rechtstreeks voor dit bod verkopen en hoeft bij het autobedrijf dat het bod heeft afgegeven geen auto terug te kopen.

Autoshowroom bezoeken
Breng gerust al voor de Paasshow een bezoek aan deze dealer en maak een vervolg afspraak op tweede Paasdag. Op deze dag zijn de dealers vaak nog iets extra geneigd voor een scherp bedrag zaken te doen. Ze willen dat deze dag een succes wordt, ook omdat ze er een feestdag met de familie thuis voor laten schieten. En wat is er voor de verkoper aan het einde van 2e Paasdag leuker dan te zeggen dat ze er 5 hebben verkocht die dag.

Hoeveel kost die als ik niets in te ruilen heb?
Vraag naar een scherpe offerte met inruil van je auto en onderhandel dit uit. Geef op het laatst aan dat hij toch veel te weinig inruil geeft en vraag naar een scherp voorstel zonder inruil.

Informeer dan direct hoeveel procent korting dit is en geef aan dat 10 tot 15% toch haalbaar moet zijn. Op courante gewilde auto`s zal 10% het maximale zijn, bij een showroom-, overjarig- of minder makkelijk te verkopen model moet 12 tot 13% wel haalbaar zijn. Als je er niet uit lijkt te komen, geef dan ook aan nog even bij een andere dealer van dat merk langs te willen gaan, dan happen ze vaak wel toe.

Inruil auto zelf verkopen
De beste deal doe je vaak als je de korting zonder inruil in de zak steekt en de inruilauto zelf verkoopt. De werkwijze van de dealer is namelijk dat hij vaak 2 of 3 handelaren belt voor een handelsbod en vervolgens 5% van de korting erbij optelt om tot een deal te komen.

Dubbel winst!
Als je niets inruil dan zal de verkoper snel genegen zijn rond de 10% korting te geven en via bijvoorbeeld http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl/autoinkoop kun je het hoogste bod zelf ontvangen van meer dan 1.572 aangesloten autohandelaren. En daar zit er bijna altijd wel een tussen die meer wil bieden dan de 3 handelaren die de verkoper heeft gesproken. Dus dubbel winst!


Meer informatie over kopen van een auto is te vinden op de auto verkopen tips website http://www.AutoVerkopenTips.nl

//einde bericht

Bron: Dealerdirect B.V.

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: