Pressroom Dealerdirect BV

Online auto verkopen service heeft de toekomst

Auto verkopen service concept succesvol

Apeldoorn, 26 Maart 2011 /EZPress/ - Vier jaar geleden werd er een nieuwe manier van auto verkopen geïntroduceerd. Tot dat moment waren er eigenlijk maar twee mogelijkheden om je auto te verkopen. Je kon de auto particulier verkopen of je bezocht een plaatselijke autohandelaar voor een bieding.

In juni 2007 werd er een nieuwe manier van auto verkopen introduceert. Dealerdirect uit Enschede introduceerde de auto verkopen website http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl. Op die website kan men de auto aanmelden waarna de auto, met behulp van een afgeschermde autoveiling, getaxeerd wordt door een netwerk van officiële autobedrijven.

Dit bod ontvangt men gratis en vrijblijvend per e-mail waarna men de auto met een druk op de knop kan verkopen. Vaak wordt de auto daarna binnen 24 uur door het kopende autobedrijf opgehaald, contant betaald en gevrijwaard.

Auto verkopen service
Deze wijze van service verlenen bij het verkopen van de auto bleek erg populair. Inmiddels hebben meer dan 3.000 autobedrijven uit Nederland en België zich aangemeld als koper, ook is het aantal aangemelde auto`s inmiddels gestegen tot boven de 200 duizend voertuigen per jaar.

Al meer dan 30.000 auto`s verkocht
Niet alleen werden er veel auto`s aangemeld, ook de verkopen zijn op hetzelfde tempo gestegen tot duizenden auto`s per maand. Om deze aantallen voertuigen aan te kunnen is het team van automakelaars dan ook flink uitgebreid en zijn de openingstijden uitgebreid naar 7 dagen in de week van 09.00 tot 21.00 uur. Dit verkoopteam is actief vanuit een authentiek fabriekspand in Enschede.

Succes ANWB Autoverkoop service blijft uit
Dat het succes van de autoverkoop service niet onopgemerkt is gebleven bleek in 2010 toen de ANWB het succesvolle concept van http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl/autoverkopen ging kopiëren. Door de negatieve berichten in de pers over de ANWB auto verkoop service bleef het succes hiervan echter uit.

Met name het feit dat men bij de ANWB € 25 tot € 42 moest betalen voor een taxatie, men geen directe contante betaling ontvangt, een enkele autohandelaar uit Apeldoorn het bod doet, er een groot verschil is tussen de ANWB verkoop richtprijs, de voorlopige taxatie en de vaak flink tegenvallende uiteindelijke inkoopprijs zorgt ervoor dat er enorm veel klachten zijn over de ANWB autoverkoop service en veel mensen zelfs hun ANWB lidmaatschap om die reden opzeggen.

Ontwikkelingen auto verkoop service
Bij http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl/autoinkoop zit men in tussentijd ook niet stil. Voor verschillende segmenten in de markt zijn specifieke websites ontwikkeld. Binnenkort gaat de motor verkopen site http://www.ikwilvanmijnMotorFietsaf.nl van start en ook sites als http://www.SloopAuto.com en http://www.SchadeAutoInkoop.com zijn erg populair.

Het verkopen van de auto via een online auto verkoop service is dus een goed alternatief op het zelf particulier verkopen van een auto. Het verloopt anoniem, het is veilig, het is gratis en het is een snelle manier om van je auto af te komen.

De leukste auto verkopen tips zijn te vinden op http://www.AutoVerkopenTips.nl!




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: