Pressroom Dealerdirect BV

Auto verkopen of inruilen voor gratis openbaar vervoer

Auto inleveren en je krijgt een jaar lang gratis openbaar vervoer

Antwerpen, 14 Maart 2011 /EZPress/ - Stel je woont in België en de auto wordt onbetaalbaar. Dan heb je twee mogelijkheden, je verkoopt de auto zelf of je ruilt de auto tegen een openbaar vervoer abonnement. Nu de brandstofprijzen zo gestegen zijn hebben maar liefst 1.768 autobezitters hun wagen omgeruild voor het gratis abonnement van openbaarvervoermaatschappij De Lijn.

Van deze autobezitters kwam 40% uit Antwerpen, waarmee deze provincie koploper is in Vlaanderen. Het aantal aanvragen is zelfs met 7% gestegen ten opzichte van 2010, terwijl het aanbod minder aantrekkelijk is. Vorig jaar kreeg men nog 3 jaar gratis reizen met het openbaar vervoer, nu is dat teruggebracht tot 1 jaar.

Auto verkopen om hoge kosten
De belangrijkste redenen zijn de hoge kosten van de auto, het te weinig gebruiken van de auto en de files. Dat steeds meer Belgen van hun auto af willen merken ze ook bij de autoinkoop site http://www.ikwilvanmijnautoaf.be .

Toename in verkopen gebruikte auto`s
Deze website is ook in Nederland actief onder de naam http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl en merkt een flinke toename in het aanbod sinds de brandstofprijzen zijn gestegen. Aan het woord de heer Stevens: `We zien het aanbod van grote auto`s op de autoinkoop site stijgen. Met name de zwaardere auto`s en de modellen met een grote benzine motor worden veel meer aangeboden dan in dezelfde periode vorig jaar`.

Gratis auto verkopen
Via de auto verkopen sites kunnen consumenten die hun auto willen verkopen de auto gratis en vrijblijvend laten taxeren voor inkoop door het netwerk van 1.572 aangesloten officiële autoinkoop bedrijven.

Meer nieuws en tips over het verkopen van een gebruikte auto is te vinden op http://www.AutoVerkopenTips.nl .




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: