Pressroom Dealerdirect BV

Nieuwe auto verkopen eenderde gestegen

Glimlachende autoverkopers in de autoshowrooms

Enschede, 07 Maart 2011 /EZPress/ - Na een 20% stijging in januari zijn nu ook de cijfers van februari 2011 bekend. Deze laten nog beter auto verkopen zien. Ruim 30% stijging ten opzicht van februari 2010 laat de autoverkopers glimlachen. Ook de gebruikte auto verkopen laten een flinke stijging zien.

In februari werden er ruim 40 duizend nieuwe auto`s verkocht. Als we naar de eerste twee maanden samen kijken dan zien we een stijging van bijna 25%.

Top 5 auto verkopen merken
Het best verkochte merk in februari was Volkswagen, die goed was voor 10% van de Nederlandse nieuwe auto verkopen in februari. Een top 5 van de best verkochte merken:

1 Volkswagen 5.001 auto verkopen
2 Renault 4.668 auto verkopen
3 Opel 4.281 auto verkopen
4 Ford 3.765 auto verkopen
5 Toyota 3.702 auto verkopen

Top 5 auto verkopen modellen
Hoewel Volkswagen het best verkochte merk was in februari, was het best verkochte model in Nederland niet een Volkswagen. Deze eer ging naar de Renault Twingo. Een top 5 van de best verkochte modellen in februari 2011.

1. Renault Twingo 2.640 auto verkopen
2. Volkswagen Polo 1.879 auto verkopen
3. Opel Corsa 1.467 auto verkopen
4. Peugeot 107 1.466 auto verkopen
5. Skoda Fabia 1.441 auto verkopen

Gebruikte auto verkopen ook positief
De gebruikte auto verkopen laten ook goede cijfers zien. De eerste twee maanden zijn altijd lastige maanden. Veel nieuwe auto`s worden afgeleverd en er komen dan ook veel inruilers binnen bij de autodealers. De verkoop van deze gebruikte auto begint vaak pas weer goed te lopen als het voorjaarszonnetje doorkomt en de autokopers zicht hebben op hun vakantiegeld.

Autoveiling, particulier auto verkopen of aan autodealer
Er is echter een verschuiving zichtbaar. Steeds meer autokopers kiezen ervoor om niet in te ruilen. Deze verkopen hun gebruikte auto zelf. Dat kan via een autoveiling (zoals http://www.gratisautoveiling.nl ), door de auto aan een autobedrijf te verkopen of ze gaan particulier hun auto verkopen http://www.AutoVerkopenParticulier.nl .

Korting tot 10 - 15%
Aan het woord de heer Stevens van de auto verkopen website http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl : `We zien de laatste jaren een enorme stijging van het aantal mensen dat hun auto via onze websites verkoopt. Als we verder navragen dan blijkt vaak dat de inruilprijs bij de dealer tegenvalt en dat ze gaan voor de korting omdat ze niets in te ruilen hebben. Op sommige modellen loopt deze korting zo maar op tot 10 - 15%.`

Meer nieuws over nieuwe en gebruikte auto verkopen is te vinden op http://www.AutoVerkopenTips.nl .




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: