Pressroom Dealerdirect BV

Je oude auto verkopen. Wat is de beste manier?

Een flinke korting bedingen omdat je niets in te ruilen hebt erg populair

Enschede, 15 Februari 2011 /EZPress/ - Je auto verkopen. Hoe doe je dat snel en veilig? De redenen om een auto te verkopen zijn vaak heel divers. Auto van de zaak, sterfgeval in de familie of een dealer die een inruilvoorstel doet dat echt tegenvalt. Vaak is het financieel interessanter om te gaan voor de hoge korting omdat je niets in te ruilen hebt. Maar hoe verkoop je de auto dan veilig?

De Nederlandse auto`s zijn momenteel erg gewild in het buitenland. Het kan dus erg interessant zijn om de auto aan een autoexporteur te verkopen. Maar hoe leg je daar contact mee? Als je de auto gaat verkopen dan kunnen er veel vragen opkomen.

Auto kopen korting
Daarbij komt dat de korting echt heel interessant is. De korting bij geen inruil is al snel 10 tot 15%. Er bestaat echter wel een kans dat je de inruilauto niet snel genoeg verkoopt. Dat kan flink in de kosten lopen als je ineens twee auto`s in de kost krijgt. Dubbele wegenbelasting en verzekering betalen is nooit leuk.

Auto verkopen particulier
De auto particulier verkopen is echter niet zonder gevaren. Op websites zoals Marktplaats, Autotelegraaf, Autotrack, Speurders en Autoscout24 zijn internetcriminelen actief die proberen auto`s te ontvreemden tijdens de testrit, dure onderdelen van de auto stelen, proberen te betalen met vals geld of ervoor zorgen dat ze de auto in de handen krijgen terwijl deze nog op naam staat van de vorige eigenaar.

Veilig auto verkopen
Er is ook een andere manier om de auto te verkopen. Een netwerk van ruim 1.572 autobedrijven heeft de handen ineens geslagen en bieden nu een manier aan om de auto via internet te verkopen. Binnen dit netwerk zijn onder andere BOVAG autobedrijven, officiële merkdealers, erkende autodemontage bedrijven, autoexporteurs en verschillende garages actief welke elk hun eigen specialiteit hebben.

Gemak
De missie van de deelnemende autobedrijven is dat ze gemak willen bieden voor de consument. De organisatie is aangesloten bij de Stichting Webshop Keurmerk en veilig zaken doen staat dan ook voorop.

Voorbereidingen auto verkopen
Om de site op een juiste manier op de betreffende website aan te melden is het verstandig enkele voorbereidingen te treffen. Maak de auto schoon van binnen en van buiten en maak veel foto`s. Zowel van de buiten- als binnenzijde en vergeet ook het dashboard, de motorruimte en kofferbak niet.

Autopapieren
Zoek de autopapieren, onderhoudsboekjes en onderhoudsnota`s bij elkaar. Bepaal nu ook de vraagprijs en minimale verkoopprijs. Ga er van uit dat de opbrengst uiteindelijk iets onder de goedkoopste auto komt te liggen die je op de verschillende websites te koop ziet staan. Neem in de selectie ook auto`s mee die minder hebben gereden, een jaar jonger zijn en eventueel iets minder opties en een andere kleur hebben.

Nu wordt het tijd om de auto aan te melden. Dat kan in 6 eenvoudige stappen:
Stap 1: Ga naar de auto verkopen website http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl
Stap 2: Vul het kenteken en de kilometerstand in en beantwoord de vragen
Stap 3: Voeg de foto`s toe
Stap 4: Ontvang nu binnen 24 uur een gegarandeerd bod van de hoogste bieder
Stap 5: Indien het bod akkoord is kun je de auto nu met een druk op de knop verkopen
Stap 6: Ontvang tijdens de overdracht contant geld en een RDW vrijwaring

Gratis en veilig auto verkopen
Bijzonder is dat de dienstverlening geheel gratis is en dat de auto anoniem aangemeld kan worden. Uitsluitend de officiële autobedrijven kunnen de autogegevens zien. De contactgegevens worden alleen aan de koper doorgegeven als de consument accoord is met het bod. Dit is een veilige, snelle en moderne manier om de auto te verkopen.

Meer tips en advies voor de verkoop van auto`s is te vinden op http://www.AutoVerkopenTips.nl .




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: