Pressroom Dealerdirect BV

AutoVerkopenTips.nl: Bijna 1 op de 3 verkochte auto`s BPM

Auto`s zonder BPM populair, niet inruilen ook

Enschede, 14 Februari 2011 /EZPress/ - Van de ruim 75 duizend nieuwe auto`s welke in de vorige maand (januari 2011) werden verkocht blijken er ruim 23 duizend BPM vrij te zijn. Dit houdt in dat bijna een op de drie nieuw verkochte auto`s zo weinig co2 uitstoot heeft dat de BPM is komen te vervallen. Daarmee wordt het kopen van een nieuwe auto wel heel interessant gemaakt.

Opmerkelijk is ook dat dit percentage steeds hoger wordt. Over heel 2010 gerekend was dit nog een kleine 24 en in 2009 15 procent.

Top 3 BPM vrije verkopen
Het merk Toyota weet het meeste te profiteren van deze regeling. Al meer dan 51 duizend nieuwe Toyota`s werden zonder BPM nieuw verkopen. Peugeot wist bijna 30 duizend nieuwe auto`s te verkopen en Fiat een kleine 28 duizend. Deze cijfers zijn afkomstig van VWE.

Voorwaarde voor BPM vrijstelling
Voorwaarde om voor BPM vrijstelling in aanmerking te komen is dat de auto in 2009 voor het eerst nieuw is geregistreerd en dat de benzinemotor minder dan 111 gram C02 per kilometer uitstoot en als diesel minder dan 95 gram per kilometer.

Nieuwe auto kopen zonder inruil
Wat ook opvalt is dat steeds meer mensen er voor kiezen de nieuwe auto te kopen zonder inruil. Hierdoor kunnen ze bij de dealer een flinke korting bedingen omdat ze niets in te ruilen hebben. Op kleine goedkopere auto`s is de korting vaak 6 tot 8 procent, op duurdere minder courante modellen en aktiemodellen kan deze korting zonder inruil oplopen tot 10 tot 15 procent.

Duizenden euro`s voordeel
Aan het woord de heer Stevens van de gebruikte auto verkoop site http://wwww.ikwilvanmijnautoaf.nl: `We merken dat we steeds meer aanbod krijgen van mensen die een nieuwe auto willen kopen en die een tegenvallend inruilvoorstel hebben gehad van de dealer. Door te gaan voor de korting en de auto zelf te verkopen hoeven ze uiteindelijk veel minder bij te betalen. Dit voordeel kan op bepaalde auto`s in de duizenden auto`s lopen.


Meer tips en ontwikkelingen op het gebied van auto verkopen zijn te vinden op http://www.AutoVerkopenTips.nl.




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: