Pressroom Dealerdirect BV

+7% autoexport personenauto`s, bedrijfsauto`s zelfs +16,5

Export van auto`s laat stijgende lijn zien

Enschede, 26 Januari 2011 /EZPress/ - De Nederlandse automarkt is erg tevreden als het gaat om het aantal geëxporteerde auto`s. Wederom heeft het aantal geëxporteerde auto`s een flinke stijging laten zien ten opzichte van het jaar ervoor. De autoexport van personenauto`s liet een stijging zien van 7% en die van de bedrijfsauto`s zelfs bijna 17%. Maatregelen zoals de BPM teruggave bij export beginnen hun vruchten af te werpen.

Naast de personen- en bedrijfsauto`s zijn er ook meer categorieën. Zo zijn er ook de categorieën Aanhanger, Bromfiets, Brommobiel, Camper, Caravan, Motorfiets, Snorfiets en Vrachtwagen. Overall was de stijging in de export bijna 8%.

Aantal geëxporteerde auto`s
In 2010 zijn er totaal 291.142 voertuigen geëxporteerd. Deze voertuigen werden vooral naar Polen, Duitsland en de Oekraïne geëxporteerd. Door de BPM maatregelen is er ook een flinke toename te zien in de export naar Duitsland. In 2009 ging 5,4% van de geëxporteerde auto`s naar Duitsland, in 2010 is dit opgelopen naar 7%.

Top 3 qua merken autoexport
1) Volkswagen,
2) Opel
3) Toyota

Top 3 qua modellen autoexport
1) Volkswagen Golf
2) Opel Astra
3) Toyota Corolla

Autoexport site AutoExportNederland.nl
Ook bij de autoexport site http://www.AutoExportNederland.nl, onderdeel van de auto verkopen site http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl, zien ze deze toename in de export van auto`s. Aan het woord de heer Stevens van deze site: `We merken dat door maatregelen als de BPM teruggave bij export en bijvoorbeeld het goede imago van de Nederlandse gebruikte auto`s in het buitenland (o.a. door de verplichte APK) Nederlandse auto`s erg gewild zijn voor export. Veel van de auto`s die bij ons op de site door particulieren worden aangemeld verdwijnen via diverse kanalen, zoals de Automarkt in Utrecht, naar het buitenland.`

Wel zijn er ontwikkelingen die de autoexport in de toekomst kunnen drukken. Nogmaals de heer Stevens: `Nu krijgen Nederlandse autobezitters door de exportmogelijkheden een goede prijs voor hun gebruikte auto. We maken ons wel zorgen over het voortbestaan van de Automarkt in Utrecht. De gemeente heeft deze lokatie aangewezen voor de bouw van appartementencomplexen. We hopen dat er een goed alternatief voor komt, anders zal de export zeker een deuk oplopen. De Automarkt in Utrecht is jaarlijks toch goed voor rond de 50.000 autoexport verkopen.`.

Meer tips over autoexport zijn te vinden op http://www.AutoExportTips.nl.




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: