Pressroom Dealerdirect BV

AutoVerkopenTips.nl: Gebruikte auto verkopen gestegen

Gebruikte auto verkopen laten flinke groeicijfers zien

Utrecht, 05 Januari 2011 /EZPress/ - De gebruikte auto verkopen zijn gestegen te opzichte van 2009. Dit geld zowel voor de auto verkopen van consument naar consument, maar ook voor de gebruikte auto verkopen van autobedrijf naar consument. Daarnaast is volgens de cijfers van VWE ook de gebruikte autoverkopen tussen autobedrijven onderling gestegen.

De gebruikte auto verkopen van autobedrijf naar consument zijn gestegen naar 1.030.000 gebruikte auto`s. De gebruikte auto verkopen van consument naar consument is gestegen naar 773.000 exemplaren. Van autobedrijf naar autobedrijf werden er er 822.000 gebruikte auto`s verkocht.

Procentueel was de stijging van de gebruikte auto verkopen:
- B2C Gebruikte auto verkopen van bedrijf naar particulier 0,33%
- C2C Gebruikte auto verkopen van consument naar consument 1,7%
- B2B Gebruikte auto verkopen van autobedrijf naar autobedrijf 2,0%

Gebruikte auto importeren
Ook was er een flinke stijging waarneembaar als je kijkt naar het aantal gebruikte auto`s dat is geimporteerd uit het buitenland . Deze stijging was ruim 22% naar totaal 85.000 stuk waarvan 2.500 stuks VW Golf en 2.800 stuks (vooral belastingvrije) Mercedes 190. Daarnaast staan ook de Toyota Aygo, Volkswagen Lupo en Peugeot 107 voor het eerst in de top 10. De Audi A4 en BMW 5-serie zijn uit de top 10 import auto`s verdwenen.

Gebruikte auto verkopen aan autobedrijf
Dat de gebruikte auto verkopen toe zijn genomen hebben ze ook gemerkt bij gebruikte auto inkoop site http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl: `We zagen het aantal aangeboden en getaxeerde gebruikte auto`s het afgelopen jaar verdubbelen.` geeft oprichter Vincent Stevens aan.

Uitbreiding inkoopnetwerk gebruikte auto`s
Niet alleen het aantal aangeboden auto`s verdubbelde ook het aantal dealers dat op deze gebruikte auto`s een bieding uitbrengt liet een flinke stijging zien. Nogmaals de heer Stevens van de auto verkopen site: `Afgelopen jaar hebben ruim 1.000 nieuwe autobedrijven zich bij ons aangemeld. Dat brengt het totale netwerk op bijna 3.000 autodealers, BOVAG bedrijven, autohandelaren, garages, merkspecialisten, autodemontage bedrijven en autoexporteurs. Hierdoor lukt het ons om op 95% van de aangeboden gebruikte auto`s binnen 24 tot 48 uur een goed inkoopvoorstel te doen.`

Lees meer over de ontwikkelingen van gebruikte auto verkopen tips voor het verkopen van gebruikte auto`s op www.AutoVerkopenTips.nl




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: