Pressroom Dealerdirect BV

Nieuwe sloopauto recycle fabriek zorgt voor hogere prijs

Sloopauto`s brengen steeds meer op door efficientere fabriek

Tiel, 14 December 2010 /EZPress/ - In maart 2011 gaat een nieuwe fabriek in Tiel open die is opgericht door de gezamenlijke brancheverenigingen in de auto-industrie. Deze nieuwe fabriek gaat deze sloopauto's op revolutionaire wijze recyclen.

De sloopauto's worden zover verwerkt dat er maar vier grondstoffen overblijven: koper, metal, steen (veelal uit de bodemplaat, red.) en glasgruis. De brancheverenigingen Rai (fabrikanten en importeurs) groothandels), Bovag (garagehouders en handelaren), Focwa (schadeherstel) en Stiba (slopers) in Nederland zijn gaan samenwerken om aan de nieuwe Europese wetgeving te kunnen voldoen. Sinds 1995 zijn door bij ARN aangesloten slopers 3,5 miljoen auto`s milieuvriendelijk gedemonteerd.

Sloopauto slopen
Het sloopproces van een sloopauto ziet er als volgt uit:
Stap 1: De laatste eigenaar van de auto verkoopt de auto aan een sloperij, vaak via een sloopauto website als http://www.SloopAuto.com
Stap 2: Het demontage bedrijf haalt de onderdelen eruit die nog zijn te verkopen.
Stap 3: Het demontagebedrijf haalt de milieu onvriendelijke zaken zoals de vloeistoffen en de accu eruit
Stap 4: De restanten gaan in de schredder, deze zal vanaf 2015 15% van de auto moeten recyclen

Sloopauto verkopen
Doordat recycle proces nu nog efficiënter gaat verlopen liggen de prijzen van de sloopauto's nu al een stuk hoger dan voorheen. Tot voor kort brachten veel auto-eigenaren de auto zelf nog naar een sloperij en waren blij dat ze er een vrijwaring voor kregen. Tegenwoordig brengt een sloopauto via een sloopauto website als http://www.SloopAuto.com al snel E 75 tot E 150 op. De auto wordt dan doorgaans ook nog eens gratis thuis opgehaald, direct gevrijwaard en contant afgerekend.


Hoe verkoop je het beste een sloopauto? Je leest het op http://www.AutoVerkopenTips.nl.




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: