Pressroom Dealerdirect BV

Inruilprijs, handelswaarde. Wat is de autowaarde?

De autowaarde bepalen is niet eenvoudig. Wat is wat?

Utrecht, 12 December 2010 /EZPress/ - Een auto inruilen bij een dealer of een auto zelf particulier verkopen. Het zijn allemaal momenten dat de waarde van een auto er toe doet. Maar wat is de auto nu precies waard?

Als je de auto gaat inruilen bij een dealer dan zal deze een calculatie maken van de auto die je gaat kopen. Dit zal een bruto calculatie zijn. Met andere woorden, als je een auto inruilt krijg je geen korting. Dit zal dus ook inhouden dat de inruilprijs is opgebouwd uit de handelswaarde vermeerdert met een stuk korting die je anders had gehad omdat je niet had in geruild.

Autowaarde
De conclusie is dus dat de inruilprijs en de handelswaarde twee verschillende waardes zijn. De prijs waar de dealer de auto weer te koop zal zetten is de verkoopwaarde van de auto. Deze ligt vaak alweer enkele tientallen procenten hoger.

Inruilwaarde auto
De inruilwaarde wordt vaak door de inruilende dealer bepaald door enkele handelaren in de buurt te bellen of een online taxatie op te vragen. Doordat dit beperkt is tot een klein aantal autohandelaren zal een dealer nooit het maximale eruit kunnen halen.

Handelswaarde auto
Je kunt zelf ook de handelswaarde achterhalen. Door de auto aan te melden op autoverkoop sites zoals http://www.VerkopenAuto.nl of autoinkoop sites zoals http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl/autoinkoop ontvang je binnen 24 tot 48 uur een gegarandeerd handelsbod op de auto. Het voordeel is dan dat je de korting, omdat je niets in te ruilen hebt, in je eigen zak kunt steken.

Auto verkopen site
Nadat de auto op de autoverkopen site is aangemeld komt de auto in een afgeschermde veiling waar alleen autoprofessionals in kunnen kijken om een waardebepaling voor de auto te doen. De waardeberekening wordt gedaan door aangesloten netwerk van autohandelaren, garagebedrijven, autodealers, merkspecialisten en autoexporteurs. Doordat voor elke doelgroep de auto een specifieke waarde heeft en er in een veilingsysteem tegen elkaar opgeboden wordt, zal altijd de maximale prijs eruit worden gehaald.

Gratis auto verkopen
Een ander voordeel is dat deze manier van autoverkopen geheel gratis is. In deze gratis autoveiling draait de koper, het autobedrijf, op voor de kosten. Kies je er toch voor de auto particulier te verkopen kijk dan ook eens op de website http://www.AutoVerkopenParticulier.nl. Ook de auto advertentie website http://www.AutoVerkopen.net, welke binnenkort online komt, is erg interessant wanneer je anoniem de auto wilt verkopen aan een particulier.


Wat is de handelswaarde, verkoopwaarde en inruilwaarde van de auto? Je leest het op http://www.AutoVerkopenTips.nl.




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: