Pressroom Dealerdirect BV

Mogelijk hoge kosten voor autoverkoop service ANWB

Consument wordt aansprakelijk gehouden voor gevolgschade

Den haag, 15 November 2010 /EZPress/ - De ANWB gaat een taxatie- en inkoopdienst aanbieden aan consumenten die hun auto willen verkopen. Als het gaat om het aanbieden van pechservice dan zien we dat de ANWB het eerste was en later last kreeg van concurrenten zoals Route Mobiel en bijvoorbeeld de Ditzo PrePaid Pechhulp. Bij het aanbieden van de taxatie- en inkoopdienst is het juist de ANWB die het gaat proberen gevestigde partijen, zoals de autoverkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl, het moeilijk te maken.

De ANWB organisatie begint zelf ook steeds meer last te krijgen van concurrentie en is bijvoorbeeld in oktober dit jaar gedwongen te stoppen met het uitgeven van een aantal bladen zoals de Autokampioen (sinds 1930) en het gratis blad ANWB Onderweg (sinds 2007). Sinds 1946 biedt de ANWB de pechservice aan. Met name de laatste jaren ziet men dat ze ook op dit gebied veel last krijgen van nieuwe partijen die ook pechservice aanbieden.

Alternatieven ANWB Pechservice
Een van de alternatieven voor de ANWB pechservice is Route Mobiel. Deze pechservice, die is opgericht in 2004 door Michiel Muller en Marc Schröder, begon langzaam aan de fundamenten van de ANW pechservice te knabbelen. Ook hielp het niet dat steeds meer merken levenslange pechservice gaven bij de aankoop van een nieuwe auto en leasemaatschappijen de pechservice zelf gingen regelen voor haar klanten. Ook nieuwe initiatieven zoals de prepaid pechservice van Ditzo doen het ledenbestand van de ANWB geen goed.

Dit verlies moet natuurlijk ergens goedgemaakt worden om de geldstromen richting de grote ANWB organisatie op peil te houden. Vandaar dat men het nu ook eens gaat proberen in de wereld van de autoinkoop en taxatie. Deze dienstverlening is dan ook onlangs van start gegaan.

Nadelen ANWB taxatie- en inkoopdienst
De taxatie- en inkoopdienst van de ANWB kent wel een aantal beperkingen. Zo is de service alleen van toepassing op:
- auto`s tot 15 jaar oud
- voorlopig alleen in de provincie Gelderland
- alleen geel kenteken auto`s
- alleen voor auto`s onder de 3.500 kg
- er moeten minimaal 6 foto worden toegevoegd
- geen waardebepaling van geïmporteerde auto`s
- duurt 2 werkdagen
- terugreis moet zelf geregeld worden
- Ook moet er betaald worden voor de service.

Kijk uit met de kosten van de autoverkoop service ANWB
De kosten bedragen E 25,- tot E 42,- voor het uitgebreide taxatierapport. Deze kosten dienen ook betaald te worden als er niet verkocht wordt of als de auto blijkt tegen te vallen. Mocht er bepaalde eigenschappen, schades, gebreken en overige relevante informatie tijdens het aanmelden niet vermeld worden dan is de consument volgens de algemene voorwaarden ook voor eventuele schade aansprakelijk. Als er later een mankement aan de motor ontdekt wordt dan kan die schade flink oplopen. Tenslotte moet er E 250,- boete worden betaald als men de auto niet levert.

Wegbrengen en geen contante betaling
Mocht de auto verkocht worden dan dient de consument de auto zelf naar een aangewezen autoverhuur bedrijf te brengen. Men ontvangt niet direct een contante betaling maar ze geven aan het geld te zullen overmaken.

Alternatieve taxatie- en inkoopdienst
Via sites zoals http://www.AutoVerkopenTips.nl worden er ook gratis alternatieven aangeboden om je auto te verkopen. Een van deze sites is autoinkoop site ikwilvanmijnautoaf.nl. Deze is in 1997 van start gegaan en heeft inmiddels honderdduizenden auto`s getaxeerd. Ze werken samen met een netwerk van meer dan 1.572 goedgekeurde autobedrijven waaronder BOVAG bedrijven, officiële merkdealers, autoexporteurs, merkspecialisten en ex-dealers.

De heer Stevens van ikwilvanmijnautoaf.nl wil graag de voordelen ten opzichte van het ANWB initiatief toelichten. Bij een autoinkoop site zoals http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl/autoinkoop:
- is de dienstverlening gratis
- kunnen zowel personen- als bedrijfsauto`s worden aangeboden
- kunnen alle bouwjaren auto worden verkocht
- wordt vaak de auto kosteloos bij de consument thuis opgehaald
- wordt er direct contant betaald
- wordt het treinkaartje naar huis vergoed als de auto toch bij de dealer wordt gebracht
- kan de autotaxatie ook zonder foto`s plaatsvinden.

Nogmaals aan het woord de heer Stevens: `Het is mooi om te zien dat er meer initiatieven komen op het gebied van autoverkopen in de combinatie met de mogelijkheden van het internet. Als je kijkt naar de reisbranche dan zie je dat daar de grote verschuiving naar internet al heeft plaatsgevonden. In de autobranche neemt dat om verschillende redenen meer tijd in beslag. We zien met http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl dat de consument er zeker behoefte aan heeft.`

//einde bericht

Bron: Dealerdirect B.V.

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: