Pressroom Dealerdirect BV

AutoVerkopenTips.nl: Hoe blijft je auto veel geld waard

10 goede tips om de autokosten te beperken

Amsterdam, 04 November 2010 /EZPress/ - uto rijden is duur. Als je de auto na een paar jaar inruilt of verkoopt dan valt het altijd weer tegen. Op het totale kostenplaatje maken de afschrijvingskosten al snel de helft van de totale kosten uit. U heeft er dan ook veel belang bij deze afschrijvings- en overige autokosten te beperken. Hoe? Dat lees je hier.

1. Brandend lampje op het dashboard
Veel mensen negeren alle waarschuwingen die ze te zien krijgen bij het opstarten van hun wagen. Ook als u een vreemd geluid hoort of iets vreemd ruikt tijdens het rijden, is het de hoogste tijd om eens naar de garage te gaan. Op tijd ingrijpen kan verdere kosten voorkomen.

2. Lees de handleiding
RTFM, oftewel Read The F$#king Manual. De handleiding van de nieuwe stofzuiger wordt vaak wel uitvoerig bestudeerd, maar veel autobezitters laten het instructieboekje onaangeroerd in het handschoenenvakje liggen: een gemiste kans. In dit boekje staat erg veel nuttige informatie, onder andere over het soort olie en koelvloeistof u het best gebruikt voor uw wagen. Neem een paar minuten de tijd om het onderhoudsschema te lezen en volg dit nauwgezet op.

3. Opwarmen van de motor
Het is niet nodig uw wagen te laten opwarmen voordat u vertrekt. Het beste wat u kunt doen is rustig rijden, totdat uw auto de ideale temperatuur heeft bereikt. En ook die vindt u natuurlijk terug in de handleiding.

4. Geen korte stukjes rijden
Uw auto koud starten is een slechte zaak voor uw motor. Een goede manier om dit te vermijden, is het beperken van het aantal korte ritten dat u maakt. Dit geldt nog meer voor een dieselwagen. Om dat te kunnen doen, zit er meestal niks anders op dan uw planning aan te passen. Zo kunt u locaties die dicht bij elkaar liggen, bijvoorbeeld achter elkaar bezoeken. Of u parkeert in dat geval zo, dat u te voet naar de verschillende bestemmingen kunt.

5. Draag zorg voor uw auto en voorkom schades
Om ervoor te zorgen dat de waardedaling van uw auto beperkt blijft dan moet je ook goed voor de buitenzijde zorgen. Was hem regelmatig om insectenresten, zout en vuilresten te verwijderen. Ook is het niet verkeerd om eens per jaar de auto goed in de was te (laten) zetten.

6. Pas de rijstijl aan
Hard rijden, vol gas wegrijden bij het verkeerslicht en zo laat mogelijk remmen: uw rijstijl bepaalt in belangrijke mate de levensduur van uw auto. Door agressief te rijden zullen onderdelen van uw wagen sneller slijten. Het kost u bovendien ook nog eens extra brandstof en banden- cq remmenslijtage.

7. Controleer uw oliepeil
Als u dit regelmatig doet, dan bent u eventuele lekken altijd snel op het spoor. Kijk ook even of er nog genoeg koelvloeistof aanwezig is. Als het oliepeil onder het minimumniveau zit, reken dan uit hoeveel kilometer er tussen nu en de laatste olieverversing zitten.

8. Regelmatig onderhoud bij een erkende garage
Kies een goede, erkende garage om uw auto regelmatig te laten onderhouden. Zorg er ook voor dat zij uw onderhoudsboekje altijd zorgvuldig invullen, zodat u bij verkoop kunt bewijzen dat de auto goed onderhouden werd.

9. Controleer regelmatig de bandenspanning
Controleer regelmatig de bandenspanning van uw auto. Zo vermijdt u de slijtage van uw banden. Bovendien rijdt uw auto een stuk zuiniger als de bandenspanning optimaal is.

10. Parkeer uw auto in een garage
Zorg ervoor dat uw auto steeds in een droge omgeving met gematigde temperatuur geparkeerd staat. Regen en kou tasten uw auto aan, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant.

Tenslotte de inruil. Vaak is het interessanter om de inruilauto zelf te verkopen via bijvoorbeeld een autoinkoop website zoals http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl en te gaan voor de maximale korting omdat je niets in te ruilen hebt.

Meer informatie over hoe je de autokosten onder controle kunt houden is te vinden op http://www.AutoVerkopenTips.nl




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: