Pressroom Dealerdirect BV

Gevaar diefstal tijdens testrit steeds groter

Steeds vaker loopt een poging om de auto te verkopen uit op een drama

Amsterdam, 29 Oktober 2010 /EZPress/ - De auto verkopen. Het lijkt zo makkelijk. Advertentie op internet. Er komt iemand kijken. Die wil een proefrit maken, en de auto raakt vervolgens uit beeld. Het komt steeds vaker voor. Jaarlijks groeit het aantal tijdens een testrit gestolen auto met meer dan tien procent.

Niet alleen autobedrijven hebben er last van, ook bij steeds meer particulieren die hun auto willen verkopen loopt het verkopen van de auto verkeerd af. Volgens Stichting STOP verschuift het probleem zich langzaam maar zeker. Uit showrooms en van garageterreinen worden relatief steeds minder auto`s gestolen. Waarschijnlijk doordat auto`s steeds minder makkelijk zijn te stelen en er veel aan preventie wordt gedaan door autobedrijven.

Nieuwe manieren van auto diefstal
Auto`s dupliceren of op andere manieren ontvreemden heeft echter een vlucht genomen. Verduistering, oplichting, valse rijbewijzen, valse paspoorten, vervalste briefhoofden. Alles lijkt geoorloofd om maar auto`s te kunnen ontvreemden.

Dame van lichte zeden
Zo werd er onlangs een autobedrijf benaderd door een man en vrouw. De man ging een proefrit maken met een exclusieve auto en de vrouw bleef achter. Na een uur stond ze op en vertrok. De garagehouder vroeg wat er aan de hand was. Het bleek een dame van lichte zeden te zijn die voor 2 uur was gehuurd. Ze vroeg of de verkoper haar dan nog langer wou inhuren.

Goed opletten
Waar moet je op letten bij een testrit:
- Controleer de identiteit en maak een kopie van de legitimatie
- Ga altijd mee tijdens de testrit en laat u niet verrassen tijdens het wisselen van bestuurder of het rondje om de auto
- Geef maar een sleutel mee en hou de reserve sleutels achter, controleer of de sleutel na de testrit nog past
- Denk goed na over verkeersboetes die men kan oplopen tijdens een testrit
- Wat doe je als er schade wordt gereden tijdens de testrit?

Veilig, anoniem en snel auto verkopen
Steeds vaker kiezen mensen ervoor de auto aan een officieel autobedrijf te verkopen. Dat kan tegenwoordig heel simpel online. Via de auto verkopen site http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl/auto_verkopen. kun je nu anoniem de auto aanbieden, ontvang je vrijblijvend een inkoop voorstel en kun je de auto gratis verkopen. Doordat een veilige afwikkeling is gegarandeerd doen veel mensen positieve ervaringen op met http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl.

Waar moet je op letten als je de auto wilt verkopen? Kijk op http://www.AutoVerkopenTips.nl.




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: