Pressroom Dealerdirect BV

Gebruikte auto verkopen C2C blijven achter op B2C

Gebruikte auto verkopen door autobedrijven groeit sneller dan particulier auto verkopen

Amsterdam, 06 Oktober 2010 /EZPress/ - Autobedrijven hebben in de eerste 9 maanden van dit jaar nauwelijks minder gebruikte auto`s verkocht dan in de eerste 9 maanden van 2009. Tot en met september dit jaar werden er bijna 774 duizend gebruikte personenauto`s door autobedrijven aan consumenten (B2C) verkocht, ongeveer 15 duizend minder als vorig jaar.

Ook was er een verschil te zien in de gebruikte auto verkopen onder consumenten. Er werden ruim 576 duizend gebruikte auto`s verkocht van consument aan consument (C2C). Een daling van 0,6%. Autobedrijven onderling verkochten 0,3% meer auto`s, totaal werden er ruim 616 duizend gebruikte auto`s onderling verkocht. Opel en Volkswagen waren de meest gekochte merken door particulieren. Ford, Renault en Peugeot maken de top 5 compleet..

Auto verkopen particulier naar particulier blijft achter
Als we alleen naar de gebruikte auto verkopen in de maand september 2010 kijken dan zien we dat er ruim 88 duizend gebruikte auto`s zijn verkocht, ruim 8% meer dan in september 2009. Van consument naar consument weren bijna 65 duizend occasions verkocht, slechts een stijging van 4%.

Auto verkoop site
Aan het woord de heer Stevens van de auto verkopen site http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl: `Als we kijken naar deze cijfers dan zien we dat de verkopen van auto`s van autobedrijf naar consument veel sneller stijgen dan de auto verkopen van particulier naar particulier. We zien die ontwikkeling ook in onze dienstverlening terug`

Gevaren particulier auto verkopen
Autoinkoop site http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl heeft de afgelopen maanden een flinke stijging gezien in het aantal aangeboden en aan autodealers verkochte tweedehands auto`s. Nogmaals de heer Stevens: `We hebben zelf het idee dat consumenten er steeds vaker voor kiezen de auto aan een autobedrijf te verkopen dan zelf proberen de auto particulier te verkopen. De onzekerheid en de gevaren van het particulier auto verkopen dringen tot steeds meer mensen door. Daarnaast word ter steeds meer voor gemak gekozen.`

Bron cijfers: http://www.VWE.nl

Meer informatie over de autoverkoopcijfers? Bezoek dan regelmatig http://www.AutoVerkopenTips.nl.




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: