Pressroom Dealerdirect BV

ANWB: Auto inruilen vervelend, auto verkopen leuk

Helft mensen vindt het onprettig om een auto in te ruilen

Amersfoort, 30 September 2010 /EZPress/ - De http://www.ANWB.nl heeft een onderzoek uit laten voeren naar het verkopen en inruilen van auto's. Uit dit onderzoek blijkt dat meer dan 50 procent van de mensen het niet leuk vindt om te onderhandelen over de inruil van de auto. Men ziet het inruilen van een auto als lastig, vervelend en nodig maar vooral niet als leuk.

Bijna 1/3e heeft er geen moeite mee zijn auto in te ruilen en ziet het juist als een uitdaging de auto voor zoveel mogelijk geld in te ruilen bij de dealer om zodoende de beste deal te maken bij de aanschaf van een andere auto. Anderen laten dat onderhandelen liever over aan een externe partij zoals autoinkoop site http://www.123AutoVerkoop.nl .

Hulp bij autoverkopen
De helft van de leden geeft aan extra hulp bij het verkopen of inruilen van de auto goed te kunnen gebruiken. Wat hier opvalt is dat vrouwen meer behoefte hebben aan hulp bij het inruilen of verkopen van de auto dan mannen. Ook is er behoefte aan informatie over koopovereenkomsten en garanties.

Spaarloon vrijgave
Rond de een op de drie mensen heeft de afgelopen 4 maanden een auto ingeruild of gaat binnenkort de auto inruilen. Vrijgave van de spaarlonen in combinatie met de onrust rond de wegenbelasting en subsidies zal er volgens de ANWB voor gaan zorgen dat meer mensen hun auto zullen gaan inruilen of hun auto zullen gaan verkopen.

Informatie over auto verkopen
De informatie behoefte gaat met name over onderhandelingen en hulp bij het verkopen van de auto en het inruilen van de auto. Dit is met name het gebied waar online initiatieven op dit moment in een grote vraag voorzien. Veel mensen gaan bij de aanschaf van een nieuwe auto voor de maximale korting. Dit is vooral te bereiken door de oude auto niet in te ruilen maar zelf de oude auto te verkopen. Veel van deze informatie is ook online te vinden op websites met auto verkopen tips zoals http://www.AutoVerkopenTips.nl.

Online auto verkopen aan autodealer
Het online verkopen van de auto kan al langer via de reguliere advertentiesites en martkplaatsen aan andere particulieren. Nieuw is de verkoop aan autobedrijven en autohandelaren. Via de auto verkopen site http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl kan men de auto laten inkopen door een officieel autobedrijf. Nadat men de auto anoniem heeft aangemeld en omschreven ontvangt men binnen een dag van de 1.572 aangesloten autobedrijven het hoogste bod per e-mail. Men kan de auto daarna eenvoudig en gratis via de website verkopen.




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: