Pressroom Dealerdirect BV

Auto verkopen op internet niet zonder gevaar

VW Golf gestolen tijdens proefrit naar aanleiding van advertentie op internet

Bussum, 23 September 2010 /EZPress/ - 'Dat kan ik ook', dacht een 23 jarige Volkswagen Golf GTi bezitter uit Bussum Toen hij hoorde van vrienden die makkelijk hun gebruikte auto via internet hadden verkocht. Helaas kwam hij er op vervelende wijze achter dat een auto verkopen via internet niet altijd goed hoeft te gaan.

Nadat er iemand telefonisch contact had opgenomen naar aanleiding van de advertentie is er een afspraak gemaakt voor de bezichtiging. De lokatie was achterzijde van het NS station Naarden-Bussum. De Golf bezitter ging er niet alleen heen, hij nam voor de zekerheid een vriend mee.

Diefstal tijdens proefrit
Ter plaatse kwam de geïnteresseerde ook met een vriend en met z'n vieren gingen ze een proefrit maken in de zwarte Golf GTi. Na de testrit kwamen de vier terug op de Slochterenlaan. De eigenaar en zijn vriend stapten uit. De verkoper wou nog iets pakken uit de auto maar werd onverwacht weggeduwd door de bijrijder. De zwarte Golf GTi (43-RN-XH) verdween daarna met de twee criminelen met hoge snelheid richting de Graaf Wichmanlaan.

Signalement daders
De politie Gooi en Vechtstreek werd ingelicht maar kon ze helaas niet vinden, wel zijn ze nog op zoek naar getuigen van het voorval. Crimineel 1 was een blanke man van ongeveer 1.80 meter lang en tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij had een dun postuur met een smal gezicht. Hij had blond kort haar naar achteren gekamd. De man droeg een donkere jas met een capuchon met bont.

Crimineel 2 had een donkere huidskleur, was eveneens ongeveer 1.80 meter lang en tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij had een normaal postuur en een rond hoofd. De man had zeer kort donker haar.

Auto verkopen particulier
Het particulier verkopen van een auto is, zoals nu weer eens wordt bewezen, niet zonder gevaren. Naast diefstal tijdens de proefrit gaat er ook vaak wat mis met de overschrijving waardoor de vorige eigenaar aansprakelijk blijft voor bijvoorbeeld verkeersovertredingen en de houderschapsbelasting.

Ook vals geld betalingen en diefstal van auto-onderdelen naar aanleiding van een advertentie op internet komen helaas te vaak voor. Moet je dan helemaal niet je auto via internet verkopen? Er zijn gelukkig ook goede alternatieven om je auto veilig te verkopen via internet.

Veilig auto verkopen
Een alternatieve manier om je auto te verkopen is om deze uitsluitend aan erkende officiële autobedrijven aan te bieden. Dat kan door ze een voor een te bezoeken, maar er is ook een online alternatief. Door de auto aan te bieden op de auto verkopen website http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl/autoverkopen geef je 1.572 officiële autobedrijven de mogelijkheid een bod op je auto uit te brengen.

Onderhandelen bij verkopen auto
Het hoogste bod wordt gratis en vrijblijvend per e-mail teruggekoppeld waarna men de auto met een druk op de knop kan verkopen. Desgewenst kan men de klantenservice van http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl/autoinkoop telefonisch contacten om voor hen te onderhandelen met de desbetreffende dealer.

Snel auto verkopen
http://www.Ikwilvanmijnautoaf.nl
werkt uitsluitend samen met RDW erkende bedrijven die vaak ook zijn aangesloten bij de BOVAG. De site zelf is aangesloten bij de stichting Webshop Keurmerk en heeft sinds de start in 2007 al meer dan 300.000 autotaxatie verzoeken verwerkt. Dit is het veilige alternatief om snel je auto te verkopen.


Meer informatie over autoinkoop sites? http://www.AutoVerkopenTips.nl !




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: