Pressroom Dealerdirect BV

Groene auto`s verkopen makkelijker

Een groene auto verkoop je makkelijk dan een rode, qua milieulabel tenminste wel

Amsterdam, 23 Augustus 2010 /EZPress/ - Groene auto`s verkopen makkelijker dan rode. En dan hebben we het niet over de carrosseriekleur. Nadat de milieu-effecten steeds beter merkbaar waren in de nieuwe autoverkopen heeft het nu ook zijn intrede gedaan in de gebruikte auto verkopen.

Want ook bij occasions wordt er steeds meer gekozen voor een groen A of B label. Misschien wordt het ook tijd occasions te voorzien van een milieulabel in de showroom? De cijfers laten zien dat terwijl de verkopen van occasions in juli van dit jaar ruim 9% terug zijn gelopen de verkopen van A en B label occasions zelfs in gestegen met respectievelijk 33 en 10,4% ten opzichte van dezelfde periode in 2009.

Aandeel A B label auto`s
Het totale aandeel van A en B label auto`s loopt nog wel achter. Bij nieuwe auto verkopen maken de A en B label auto`s ruim 56% van de verkopen uit, bij gebruikte auto verkopen is dat 9,1%. Vorig jaar was dat nog 65,4 ten opzichte van 7,3% marktaandeel.

Grote auto verkopen
Bij de site waar veel particulieren hun auto verkopen, www.ikwilvanmijnautoaf.nl, wordt deze ontwikkeling bevestigd. Aan het woord de heer Stevens van de autoinkoop site www.ikwilvanmijnautoaf.nl: `We merken dat veel mensen van hun grote auto`s af willen om vervolgens een kleine A of B label terug te kopen. Veel van deze onzuinige auto`s verdwijnen vervolgens in de export. Het lijkt ons dat daarmee het milieuprobleem alleen verplaatst wordt en niet wordt opgelost.`

Welke modellen doen het goed en welke modellen auto verkopen niet zo makkelijk? je leest het op www.AutoVerkopenTips.nl.




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: