Pressroom Dealerdirect BV

Dit is het moment om je cabrio te verkopen

Gebruikte open auto verkopen bijna 15 procent gestegen

Utrecht, 15 Juli 2010 /EZPress/ - Hoewel het aantal verkochte gebruikte auto's in juni met 10% is gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is het aantal verkochte cabrio's gestegen.

Er zijn bijna 15% meer cabrio's verkocht dan in juni 2009. Gezien de ontwikkelingen in de gebruikte autoverkopen is dit een bijzondere ontwikkeling. Zou de crisis dan echt voorbij zijn of helpt het goede weer in juni de gebruikte auto handelaren een handje?

Beste verkochte cabrio's
De Volkswagen Golf cabrio was een absolute hit. Ook werden er bijna 60% meer Audi A4 cabrio's verkocht. Aan het woord Vincent Stevens van autoinkoop site www.ikwilvanmijnautoaf.nl: 'We merken dat de verhouding van vraag en aanbod precies tegenovergesteld ligt. Veel consumenten kopen in het voorjaar een cabrio omdat ze in de zomer cabrio willen rijden. Ook zie je dat ze dezer auto's vaak in de herfst weer te koop aanbieden. De vraag vanuit de autobedrijven ligt echter in het voorjaar op het hoogtepunt en loopt terug richting het einde van het jaar'.

Vraag en aanbod
Doordat vraag en aanbod ver uit elkaar ligt zie je ook dat de prijzen van gebruikte cabrio's in het voorjaar hoger liggen dan in het najaar. Nogmaals de heer Stevens: 'Wij adviseren de consumenten juist hun open auto in het voorjaar te verkopen en zelf een gebruikt exemplaar terug te kopen in het najaar. Dan doe je doorgaans de beste deal'.

Meer informatie over het kopen en verkopen van cabrio's is te vinden op www.AutoVerkopenTips.nl.




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: