Pressroom Dealerdirect BV

Autoverkopen eerste helft 2010

De autoverkopen trekken in Nederland goed aan, maar niet overal

Amsterdam, 06 Juli 2010 /EZPress/ - De streep is getrokken. Het eerst half jaar is voorbij. 2009 was een rampjaar in de automotive branche als het gaat om de autoverkopen. Wat hebben deze eerste zes maanden gebracht? Naast de autoverkopen in Nederland kijken we ook even naar de autoverkopen in Duitsland, de autoverkopen in de Verenigde Staten en de gebruikte autoverkopen.

De autoverkopen van het laatste anderhalve jaar laten een beetje een verwrongen beeld zien. Door diverse stimuleringsmaatregelen, in de vorm van slooppremie, was er in sommige landen onnatuurlijke groei te zien die als een zeepbel uit elkaar klapte toen het geld voor die regelingen op was.

Auto verkopen Nederland
In Nederland zijn er ruim 270,5 duizend auto's geregistreerd in 6 maanden. Een stijging van ruim 22% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Toen bleef de teller hangen op 220 duizend stuks. In Nederland was Peugeot, en dan met name de 107, de winnaar. Opel heeft ook de weg omhoog gevonden en werd tweede.

Autoverkopen USA
In de maand juni 2010 werden er 108,722 nieuwe auto's geregistreerd in de USA. Een stijging van 5,7% ten opzichte van juni 2009. Dit is de beste juni maand ooit en dat komt volgens de kenners vooral doordat de consumenten de weg terug hebben gevonden naar de showroom.

Als we naar het eerste half jaar kijken dan zijn er 531,168 nieuwe auto's geregistreerd. Een stijging van 16,7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Als we kijken naar de verschillende modellen dat zien we dat de verkopen van SUV's 30,9% gestegen is, personenauto's met 15.8%, zware bedrijfswagens met 8,8% en de kleine bedrijfswagens met 5.8%.

De marktleider is Toyota met een marktaandeel van 20,2%, GM doet 12,9 en Ford heeft een marktaandeel van 9,3%.

Autoverkopen Duitsland
In Duitsland is het huilen geblazen. Doordat de sloopregeling daar is afgelopen zijn de nieuw verkopen flink afgeremd. In de maand juni werden er 289.400 nieuwe auto's verkocht, 32% minder dan juni 2009.

In het eerste half jaar zijn dat er 1,47 miljoen, 29% minder dan de eerste helf van 2009. Er wordt verwacht dat er dit jaar maximaal 2,9 mijoen nieuwe auto's worden verkocht ten opzichte van de 3,8 miljoen vorig jaar.

De export van nieuwe Duitse auto's gaat wel goed. Vooral naar de USA en China.
De afgelopen maanden laat de export van nieuwe auto's een groei zien. Momenteel is die groei ca 44% ten opzichte van vorig jaar. Dit jaar zijn er al 2.160.000 nieuwe auto's geëxporteerd.

Gebruikte auto verkopen
Ook de gebruikte autoverkopen trekken flink aan. De autoinkoop site www.ikwilvanmijnautoaf.nl, de site die dagelijks bemiddeld bij de verkoop van tientallen gebruikte auto's van consument naar autobedrijf, meld een flinke stijging.

Aan het woord www.ikwilvanmijnautoaf.nl oprichter de heer Stevens: 'We merken dat de gebruikte autospecialisten zitten te springen om aanvoer van leuke gebruikte auto's. Sommige gebruikte auto's brengen nu meer geld op dan een half jaar geleden. Dat terwijl je zou denken dat je juist moet afschrijven op de waarde van gebruikte auto's.'

Op de hoogte blijven van de autoverkoopcijfers in Nederland en de rest van de wereld? Hou dan de website www.AutoVerkopenTips.nl in de gaten voor de laatste updates.




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: