Pressroom Dealerdirect BV

Auto kopen? Je auto inruilen is achterhaald

Consument steeds beter geinformeerd over mogelijkheden

Amsterdam, 05 Juli 2010 /EZPress/ - Tijdens het aantrekken van de autoverkopen is een ding wel duidelijk geworden. Zoals het was wordt het niet meer. Autoverkopers merken dat de consumenten veel kritischer worden en steeds beter geïnformeerd zijn. Ook ontdekken de consumenten nieuwe manieren waardoor ze veel scherper zaken kunnen doen.

Zo lang is het nog niet eens geleden dat het heel vanzelfsprekend was dat je elke drie jaar naar je eigen vertrouwde dealer heen ging om een nieuwe auto te kopen. Je haalde een foldertje op, dronk samen met de autoverkoper een kopje koffie en op de achterkant van een sigarendoos werd het inruil- en toe te betalen bedrag uitgerekend.

Nieuwe manier van autokopen
Op die manier een nieuwe auto kopen kan nu echt niet meer. Tegenwoordig moeten de autoverkopers goed uitkijken wat ze de potentiële kopers op de mouw spelden. Deze zijn namelijk door de komst van internet bijzonder goed geïnformeerd. Een foldertje ophalen is echt passé. De huidige autokoper pluist aanbiedingen na, bekijkt reviews en rijtesten op YouTube, rekent uit of import niet voordeliger is kent de relevante specificaties tot één of twee cijfer achter de komma.

Auto inruilen of?
Ook is het inruilen van een auto niet meer vanzelfsprekend. Door het succes van Marktplaats en specifieke particuliere auto advertentiesites als www.AutoVerkopen.net, is het wel heel gemakkelijk om je auto zelf particulier te verkopen. Als je de inruilauto zelf weet te verkopen kun je bij de dealer bij aankoop van een nieuwe auto al snel zeven tot tien korting bedingen.

Particulier autoverkopen
Het particulier verkopen van een auto kost helaas vaak wel veel tijd. Een officieel autobedrijf doet er vaak 70 tot 80 dagen over om een gebruikte auto te verkopen terwijl deze vaak een fraaie presentatieruimte, ruime openingstijden, goede garantievoorwaarden en de mogelijkheid tot inruilen heeft. Een particuliere verkoper die deze zaken niet op orde heeft mag daar vaak nog wel enkele weken bij optellen. Dat is wel lastig als je vlot moet handelen.

Auto verkopen, niet inruilen
Je kunt dan ook overwegen de auto aan een autobedrijf te verkopen zonder daar een auto terug te kopen. Een autodealer die een auto van een vreemd merk (niet zijn eigen merk) moet inruilen belt ook vaak enkele lokale handelaren om een inkoopprijs te krijgen, achter de schermen telt hij daar een gedeelte van zijn marge bij op om tot een goed bod te komen.

Netwerk officiële autoinkopers
Tegenwoordig kun je de auto zelf ook met een druk op de knop aan een uitgebreid netwerk van autobedrijven aanbieden. Door de auto aan te melden op de autoinkoop website www.ikwilvanmijnautof.nl geef je een netwerk van 1.572 autobedrijven de mogelijkheid een bod uit te brengen. Het hoogste bod wordt binnen 24 tot 48 uur teruggekoppeld waarna je de auto met een druk op de knop kunt verkopen.

Bijzonder is dat deze manier van autoverkopen voor de consument gratis is, ook wordt er zorgvuldig met de persoonsgegevens omgesprongen. Uitsluitend officiële bedrijven kunnen de autogegevens inzien en de contactgegevens worden alleen doorgegeven als er daadwerkelijk een deal is.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de autobranche? Hou dan de website www.AutoVerkopenTips.nl in de gaten voor alle inside information!




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: