Pressroom Dealerdirect BV

AutoVerkopen Tips.nl: Prijzen gebruikte auto's omhoog

Handel gebruikte auto´s neemt toe en prijzen gaan omhoog

Amsterdam, 25 Mei 2010 /EZPress/ - Het gaat goed met de verkopen van gebruikte auto's. Door de voorzichtig herstellende economie en de groeiende vraag zijn de prijzen van de gebruikte auto's gestegen. Dit is ook Xray opgevallen en deze partij heeft een analyse gedaan.

Uit een analyse van de handelsprijzen van gebruikte auto's blijkt dat de prijzen van gebruikte auto's in de periode februari tot en met mei 2010 met twee procent zijn gestegen van 86.75 naar 88.52 punten. Deze cijfers bevestigen het onderbuikgevoel in de autobranche dat de vraag naar gebruikte auto's inderdaad toe is genomen.

Autoverkopen trekken aan
Volgens Xray-directeur Tom Corduwener trekken de gebruikte auto verkopen aan: 'Met name het A- en B-segment blijven erg in trek. De groei is hier in alle bouwjaren te zien, maar is het grootst in de bouwjaren 2002 tot en met 2006. In andere segmenten is de vraag ook nog gezond mits de kilometerstand en uitvoering van de auto helemaal goed zijn.

Gebruikte auto inkoopsite
Deze stijging is ook waar te nemen bij de gebruikte autoinkoop site www.ikwilvanmijnautoaf.nl. Aan het woord oprichter de heer Stevens: 'We zien een enorme toename in het percentage van het aantal verkochte auto's. Naast een stijging in het aantal aangemelde auto's is ook het percentage auto's dat verkocht wordt toegenomen. Wat ons ook opvalt is de toename van het aantal aangeboden hybride voertuigen en het aantal jonge auto's dat vanuit België wordt aangeboden.

Voor meer auto verkopen tips en informatie over gebruikte autoverkopen kijk je op http://www.AutoVerkopenTips.nl.




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: