Pressroom Dealerdirect BV

AutoVerkopenTips.nl: Autoverkopen in Duitsland in mineur

Duitse markt qua autoverkopen blijft afnemen

Amsterdam, 10 Mei 2010 /EZPress/ - De autoverkopen in Duitsland gaan niet goed. Door het enorme succes van de sloopregeling, die inmiddels is afgelopen, komt de klap extra hard aan. Waar de overige markten een herstel laten zien is er in Duitsland de afgelopen maand april bijna een derde minder aan nieuwe auto's verkocht dan in de maand april 2009.

Slechts 259 duizend nieuwe auto's werden er volgens de brancheorganisatie VDA in Duitsland geregistreerd, 32% minder dan exact een jaar eerder. En april is niet de eerste maand die deze daling laat zien. Ook de vier maanden daarvoor waren dramatisch.

Export nieuwe auto's
Maar niet alleen ten opzichte van vorig jaar blijft de markt achter. Ook als we april 2010 vergelijken met de maand maart 2010 dan zien we een daling van 11%. De export van de Duitse auto's doet het daarentegen wel goed. 338 duizend nieuwe auto's werden geëxporteerd, een stijging van 58% ten opzichte van april 2009. Daarmee worden 3 van de 4 in Duitsland gebouwde auto`s inmiddels geëxporteerd.

Autoverkopen Nederland
In Nederland laten zowel de nieuwe als de gebruikte autoverkopen inmiddels goede groeicijfers zien. De gebruikte auto inkoop site www.ikwilvanmijnautoaf.nl spreekt zelfs over een positieve trend die is ingezet tijdens de start van de crisis. `Veel dealers kiezen er voor zich meer en meer te richten op de inkoop en verkoop van gebruikte auto`s en dit heeft een positief effect op de restwaarde van gebruikte auto`s, aldus www.ikwilvanmijnautoaf.nl oprichter Vincent Stevens.

Blijf op de hoogte over de ontwikkelingen over de verkoop en inkoop van auto`s en bezoek regelmatig www.AutoVerkopenTips.nl.

//einde bericht

Bron: Dealerdirect BV

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: