Pressroom Dealerdirect BV

AutoVerkopenTips; Gebruikte hybride auto's gewild

Steeds meer vraag naar gebruikte hybride auto`s

Rotterdam, 06 Mei 2010 /EZPress/ - Als nieuwe auto worden de hybride auto's de laatste jaren steeds populairder. Door de vrijstelling van BPM en slechts 14% bijtelling zijn deze hybride auto's erg gewild onder de leaserijders. Hoe doen deze gebruikte hybride auto's het echter als occasion?

De Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen zat een beetje in de maag met deze gebruikte hybride auto's. Volgens deze vereniging zou de vraag naar en de restwaarde van deze auto's namelijk een stuk lager uitvallen dan de leasemaatschappijen hadden ingecalculeerd.

Stimulering handel gebruikte hybride
De VNA was er zelfs van overtuigd dat de overheid stimuleringsmaatregelen moest nemen om de handel in gebruikte hybride auto's op peil te houden. Blijkbaar onterecht. Het aantal verkochte hybride occasions was in 2009 namelijk een keer zo hoog als in 2008 en is gestegen van 2.841 naar 5.547 gebruikte auto's met hybride techniek.

Hybride op autoinkoop markt
Aan het woord de heer Stevens van de autoinkoop website www.ikwilvanmijnautoaf.nl: 'We merken dat er bij ons ook steeds meer gebruikte hybride auto's worden aangeboden door het mkb en particulieren. De nadruk ligt daarbij op de Toyota Prius, maar ook de Honda Insight, Lexus RX400h en Honda Civic Hybride komt al mondjesmaat voorbij. Wat ons opvalt is dat er relatief veel vraag naar deze auto's is terwijl het aanbod achterblijft. Dit resulteert logischerwijs in hoge biedingen op deze hybride auto's. Er zijn steeds meer autobedrijven die zicht specialiseren in jong gebruikte hybride auto's en die kopen graag hun voorraad in via de autoinkoop website www.ikwilvanmijnautoaf.nl.'

Voor meer nieuws over het verkopen en kopen van auto's bezoekt u www.AutoVerkopenTips.nl.




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: