Pressroom World of Warmth

Vernieuwde gratis Pollennieuws-App met logboekje

Waardevol gereedschap voor zelfmanagement hooikoorts

Maastricht, 14 Mei 2012 /EZPress/ - Er bestaat geen middel waarmee hooikoorts genezen kan worden, en u kunt ook niet voorkomen dat er pollen in de lucht zitten. Toch kunt u zelf veel doen om de klachten binnen de perken te houden. De nieuwe Pollennieuws-App helpt u uw hooikoorts of pollenallergie zelf te ‘managen’.

Meer dan 20.000 mensen hebben al kennis gemaakt met de meest succesvolle pollen- en hooikoorts-App van Nederland. De nieuwe gratis App van Pollennieuws voor IPhone en Android bevat ook een logboekje. En verder een permanent actueel kaartje met pollenverwachting en nieuwsberichten, een pollenkalender met de bloeiperiode van voor hooikoorts belangrijkste bomen, struiken, grassen en kruiden, en filmpjes om deze planten te herkennen. Zo kan het verband worden gelegd tussen bloeiende planten en de eigen klachten.

Logboekje
In het logboekje zijn meldingen op te nemen over het verloop van de eigen hooikoortsklachten, met de intensiteit en de belangrijkste symptomen. De eigen hooikoortsbeleving is te vergelijken met meldingen van andere personen in dezelfde regio. De informatie in het logboekje is printbaar en is ook waardevol in contact met de huisarts en specialist.
Vanwege het 5-jarig bestaan biedt Pollennieuws, in samenwerking met het innovatiefonds van VGZ, deze uitgebreide en verbeterde App eenmalig gratis aan.

Nieuwe elementen
Nieuw in de Pollennieuws App 3.1 zijn: Logboekje; jaaroverzicht van uw meldingen; twee extra hooikoortssymptomen; pollenkalender met video`s en meer gebruiksmogelijkheden.

//einde bericht

Bron: Perspectief

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Volg World of Warmth
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: