Automobilist veel beter voorbereid op vakantie

Harderwijk, 20 Juli 2007 /EZPress/ - Het wisselvallige en vaak onstuimige weer in de afgelopen weken heeft vlak voor de grote vakantie-uittocht geleid tot een verhoogd aantal inspectiebeurten. Dit meldt Bonno van der Putten, Algemeen Directeur bij Kwik-Fit. "Natuurlijk laten veel mensen hun auto nog even checken, voordat ze afreizen naar hun vakantiebestemming, maar in de afgelopen periode hebben we beduidend meer auto's in onze filialen gezien."

Van der Putten raamt de stijging op zo'n 20% extra bezoeken. "We noteerden de afgelopen weken echt een extra piek. Mensen vroegen bij het bezoek aan onze filialen vooral of wij de banden en remmen wilden controleren. An sich logisch, want als je vertrekt naar een zonnige bestemming moet je, zwaarbeladen en wel, er zeker van zijn dat de auto onder alle weersomstandigheden goed functioneert. Dan helpt het niet als het weer in heel Europa 'van slag is', waardoor je een grote kans loopt om tijdens de reis in noodweer te belanden."

Kwik-Fit heeft de afgelopen weken dan ook veel extra banden en remonderdelen gemonteerd. Maar ook werden mankementen of achterstallig onderhoud bij de diverse airco's direct verholpen. Om een goede en (bacterie)veilige werking te kunnen garanderen moet een airco regelmatig gecontroleerd en ververst worden.

Niet onbelangrijk, omdat die goede werking bijdraagt aan een comfortabele temperatuur in de auto. Van der Putten: "Een goede temperatuur draagt bij tot meer veiligheid tijdens het reizen. Als het namelijk te heet in de auto is, krijg je vlugger te maken met irritatie en dus afleiding. Of nog erger dat de bestuurder door de hitte in slaap doezelt."

Van der Putten is blij met het extra aantal klanten dat Kwik-Fit de afgelopen weken heeft mogen verwelkomen in de filialen. "Maar we zijn ook blij dat er dit jaar meer mensen op een veilige en verantwoorde manier zijn afgereisd naar hun vakantiebestemming. En dat wij daarbij hebben kunnen helpen, want zeg zelf, er is geen groter leed dan vakantieleed."

//einde bericht

Bron: Alexander Viazemsky Pr

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution. www.ezpress.eu

EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: