Pensioenfonds UWV verlengt contract met TKP

Den Haag, 18 Februari 2008 /EZPress/ - Het pensioenfonds van UWV heeft het contract met uitvoeringsorganisatie TKP verlengd. Het nieuwe contract heeft een looptijd van vijf jaar en gaat in op 1 januari 2009. Het pensioenfonds UWV heeft circa 50.000 (gewezen) deelnemers en gepensioneerden.

Naast de deelnemersadministratie voert TKP voor het UWV Pensioenfonds de volgende werkzaamheden uit: de communicatie met de deelnemers, de financiële administratie, de beleidsadvisering en de uitvoering van aanvullende regelingen.

TKP, een 100% dochter van AEGON Nederland N.V., opereert op de pensioenmarkt als uitvoerder van pensioenregelingen en als vermogensbeheerder. Daarnaast treedt TKP op als adviseur van de besturen van pensioenfondsen. De in Groningen gevestigde organisatie voert pensioenregelingen uit voor 240.000 deelnemers. Het vermogen dat in multi-managerstijl wordt beheerd, bedraagt circa 10 miljard euro.

UWV verzorgt werknemersverzekeringen, zoals de wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA), de Wet op de Arbeidsongeschiktheidsverzekering (WAO), Wajong (Wet arbeidsongeschiktheidsvoorziening jonggehandicapten), Wet Arbeidsongeschiktheidsverzekering Zelfstandigen (WAZ), de Werkloosheidswet (WW) en de Ziektewet. Samen met Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) en gemeenten vormt UWV de 'keten voor werk en inkomen'.

//einde bericht

Bron: AEGON Nederland

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: