Ruim 12 procent meer geïnvesteerd in januari

Den Haag, 23 Maart 2018 /EZPress/ - In januari was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 12,1 procent groter dan in januari 2017, meldt het CBS. Een maand eerder krompen de investeringen een fractie. De groei in januari is te danken aan hogere investeringen in woningen, vliegtuigen, personenauto’s en machines.
De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Januari 2018 heeft evenveel werkdagen als januari 2017. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de condities voor de investeringen in maart minder gunstig dan in januari.

Omstandigheden investeringen in maart minder gunstig
Het CBS publiceert elke maand over de omstandigheden voor de investeringen in de investeringsradar. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten. De indicatoren van de radar hangen vrij goed samen met de investeringen in vaste activa, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de investeringen.

De omstandigheden voor investeringen zijn in maart minder gunstig dan in januari volgens de CBS Investeringsradar. Dat komt vooral doordat de jaar-op-jaargroei van de export minder groot was. Ook de beurswaarde nam jaar op jaar minder sterk toe.

//Einde bericht

Bron: CBS

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: