VEH: ‘Hypotheekadviseurs en makelaars schieten tekort bij energieadvies’

Amersfoort, 23 Februari 2018 /EZPress/ - Hypotheekadviseurs en makelaars vertellen hun klanten nauwelijks hoe zij hun nieuwe woning energiezuiniger en duurzamer kunnen maken. Acht op de tien huizenkopers krijgt hier geen informatie over. Vereniging Eigen Huis wil dat dit snel verandert.

Vereniging Eigen Huis vindt hiervoor steun bij minister Ollongren van Binnenlandse Zaken. De minister bespreekt de roep om energieadvies volgende maand in het Platform Hypotheken, een overlegorgaan tussen het Rijk, toezichthouder AFM en de hypotheeksector. Ook zij wil dat financiële professionals meer doen op het gebied van energiebesparing en verduurzaming van woningen.

Slechts 20 % adviseert klanten over energiebesparing
Slechts 20 % van de makelaars en hypotheekadviseurs adviseert klanten over energiebesparing en verduurzaming, 80 % doet dat niet, blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis. Over ruimere financieringsmogelijkheden of subsidies voor energiebesparende maatregelen wordt vaak niets gezegd. Ook ontbreekt de kennis hierover.
Meer lenen bij energiebesparende maatregelen
Een koper kan tot 6 % meer lenen als hij met dat geld de energieprestatie van de woning verbetert. De lagere energielasten compenseren dan de iets hogere hypotheeklasten. Daarnaast zijn er subsidies en gunstige leningen voor bijvoorbeeld warmtepompen.

De meeste mensen weten niet goed hoe ze hun nieuwe of huidige woning energiezuiniger kunnen maken en hoe ze dit kunnen financieren. Zij verwachten dat hun makelaar en hypotheekadviseur daarbij helpt.

//Einde bericht

Bron: Vereniging Eigen Huis

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: