VNO-NCW: Stad van de toekomst is groen

Den Haag, 29 November 2017 /EZPress/ - Groenvoorziening is geen ‘sluitstuk’ van de ruimtelijke inrichting. Water, bomen en planten moeten juist vanaf het begin door ontwerpers, projectontwikkelaars en bouwers integraal als onderdeel van het bouwproces worden gezien. Dat zei VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer dinsdagmiddag in Den Haag bij de presentatie van De Groene Stad Charta.

Ondertekenaars
Het kennisplatform De Groene Stad is opgericht door brancheorganisaties LTO, VHG en Anthos met als doel meer groen in de stad te krijgen. Partners van de stichting kunnen de zogeheten Groene Stad Charta ondertekenen om samen te werken aan groenere steden. Tot de ondertekenaars horen onder meer VNO-NCW, MKB-Nederland, de gemeente Zoetermeer en Biomygreen, een adviesbureau voor duurzame bodemtechnologie.

Investeren in groen
Denk bij de aanleg van gebouwen en infrastructuur vanaf het begin meer na over de aanleg van groen, aldus de organisaties die hun handtekening hebben gezet. Meer bomen en planten verbeteren de luchtkwaliteit en dragen bij aan een grotere biodiversiteit. Biomassa afkomstig van planten en bomen kan worden hergebruikt. ‘Als we dit proces met zijn allen goed inrichten is de maatschappelijke businesscase rendabel en wordt de woonomgeving gezonder en aantrekkelijker’, aldus De Boer.

Stedelijke vernieuwing
De Groene Stad Charta sluit aan bij de notitie `Laat stad en regio bruisen` van april dit jaar, waarin onder meer VNO-NCW, MKB-Nederland en de Nederlandse Vereniging van Gemeenten (VNG) stappen beschrijven die nodig zijn om stad en regio vitaal te houden. De Boer: ‘We zien dat er weer wordt geïnvesteerd in steden en regio’s. We zijn op de goede weg, maar nu is mijn oproep eigenlijk: pak de zaken slim aan bij al die vernieuwing van de stedelijke omgeving. Hou vanaf het begin rekening met de aanleg van voldoende groen. Zo kunnen we daarin een koploper worden, ook internationaal.’

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: