Komst EMA onderstreept hoogwaardige zorgkennis in Nederland

Foto:
Foto: Pixabay CC0 Creative Commons

Den Haag, 21 November 2017 /EZPress/ - VNO-NCW en MKB-Nederland verwelkomen het besluit van de EU dat Amsterdam de nieuwe locatie wordt van het Europees Medicijn Agentschap (EMA). Het EMA is nu gevestigd in Londen en moet zich vanwege de Brexit elders in Europa vestigen. Het agentschap is verantwoordelijk voor het goedkeuren van medicijnen op de Europese markt.

Geneesmiddelenfabrikanten
Zestien EU lidstaten waren in de race om het EMA een nieuw onderkomen te bieden. De keuze voor Amsterdam onderstreept het belang dat de andere EU-lidstaten hechten aan onder andere de hoogwaardige zorgkennis in Nederland en toegankelijkheid van Amsterdam, stellen VNO-NCW en MKB-Nederland. Omgekeerd maakt de keuze voor Amsterdam het nog aantrekkelijker voor internationale geneesmiddelenfabrikanten om in Nederland te investeren, aldus de twee organisaties.

Zuidas
De komst is het gevolg van een lange lobby door premier Rutte en vooral door `EMA-ambassadeur` en oud-minister van Financiën Wouter Bos. Het EU-agentschap verhuist in 2019 van Londen naar een nog te bouwen kantoor aan de Amsterdamse Zuidas. Een loting gaf vandaag uiteindelijk de doorslag, nadat Amsterdam en Milaan na een derde stemronde even veel stemmen kregen. De komst van het EMA levert 900 directe banen op, 1500 indirecte banen en veel inkomende bezoeken. Zo is al bekend geworden dat het om ongeveer 30.000 hotelovernachtingen per jaar zal gaan.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: