Er is een jaar verloren in de Brexit-onderhandelingen

Foto:

Den Haag, 19 Oktober 2017 /EZPress/ - Het bedrijfsleven in Europa maakt zich ernstig zorgen over de trage voortgang in de Brexit-onderhandelingen. Dat schrijft de Europese koepelorganisatie BusinessEurope aan de voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk. De leden vrezen een ‘afgrond’, waar ze zich niet op kunnen voorbereiden. Ook VNO-NCW is aangesloten bij BusinessEurope.

Douane-unie
‘Er is al een jaar verloren en de druk stijgt’, schrijft BusinessEurope aan Tusk. Veel bedrijven maken zich zorgen dat er niet genoeg tijd overblijft om zich aan te passen aan nieuwe verhoudingen na de Brexit in 2019. De organisatie pleit voor een ‘status quo-achtige oplossing’, waarbij het Verenigd Koninkrijk tijdelijk lid blijft van de douane-unie en de interne markt. Zo’n overgangsperiode geeft burgers en bedrijven meer zekerheid en voorspelbaarheid, aldus BusinessEurope.

Afrekening
De Europese bedrijfslevenorganisatie, waar ook de Britse werkgeversorganisatie CBI en de Ierse Ibec lid van zijn, spoort de Britse onderhandelaars aan om vaart te maken met concrete voorstellen. De belangrijkste zijn volgens de organisatie de rechten van EU-burgers, de positie van Ierland en de financiële afrekening. Tegelijkertijd verwacht BusinessEurope dat de EU deze voorstellen op een constructieve manier behandeld zodra ze zijn gepresenteerd.

EU-Top
De brandbrief aan Tusk komt aan de vooravond van de Europese top, die op 19 en 20 oktober wordt gehouden. Andere onderwerpen zijn de digitalisering van de EU, privacy, migratie en defensie.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: