AEB geeft advies over slimme oplossingen tijdens het Nationaal Douanecongres

Foto:

Groeiend behoefte aan slimme software door dreigend tekort aan douanespecialisten

Rotterdam, 29 September 2017 /EZPress/ - De komende jaren dreigt een tekort aan douanespecialisten bij handels- en productiebedrijven te ontstaan. Volgens Evofenedex worden douanespecialisten steeds belangrijker door vele veranderingen in het internationale speelveld. AEB laat tijdens het Nationaal Douanecongres op donderdag 12 oktober zien hoe slimme softwareoplossingen deze douanespecialisten kunnen ondersteunen en ontlasten. Andere voordelen: snellere goederenstromen, lagere douanerechten en veiligere en transparantere supply chains.

Het belang van export voor de Nederlandse economie groeit. Tegelijkertijd wordt het exporteren van producten steeds ingewikkelder. Branchevereniging Evofenedex wijst op de gevolgen van Brexit: de op twee na grootste handelspartner van Nederland stapt uit de Europese douane-unie. Ook de handel met Rusland is door de vele sancties steeds ingewikkelder geworden. Maar er ontstaan tegelijkertijd ook nieuwe kansen nu markten als Iran en Cuba opengaan.

De verwachting is dat douanespecialisten het steeds drukker krijgen. Bovendien zullen zij voortdurend moeten investeren in het bijspijkeren van hun kennis. AEB ondersteunt hen met slimme softwareoplossingen, onder meer voor geautomatiseerde douaneaangifte, classificatie, exportcontroles en beheer van oorsprong & preferentie. Op het Nationaal Douanecongres 2017 laat AEB zie hoe deze softwareoplossingen bijdragen aan een versnelde en gecontroleerde internationale goederenstroom, lagere douanerechten en veilige en transparantie supply chains.

Themasessies over exportcontrole
Tijdens het Nationaal Douanecongres duikt Richard Groenendijk, General Manager van AEB Nederland, samen met de deelnemers in het thema exportcontrole. Samen met Sander van Lent van adviesbureau Customs Knowledge laat hij zien wat het belang is van een juiste classificatie voor een zorgvuldige exportcontrole. Aan de hand van diverse cases wordt duidelijk wat de valkuilen zijn en hoe die kunnen worden vermeden.

In een aansluitende sessie gaan Groenendijk en Van Lent in op de vergaande impact van de Amerikaanse exportcontroleregels. Ze leggen uit wat de verschillen zijn tussen de regels van de Europese Unie en de Verenigde Staten. Daarnaast maken ze duidelijk hoe verstrekkend de VS-regels zijn, zelfs voor bedrijven uit de EU. Deelnemers aan deze sessie leren vast te stellen wat de impact van de VS-regels voor hun eigen bedrijf is.

Speeddates met AEB-experts
Deelnemers met specifieke vragen over douaneprocessen kunnen een speeddate aanvragen met één van de drie experts van AEB Nederland. René Wijnants is beschikbaar voor vragen over het vastleggen en up-to-date houden van geclassificeerde goederen; een lastig probleem, omdat goederencodes en dual-use codes zelfs binnen de EU per land kunnen verschillen. Uwe Henning beantwoordt vragen van bedrijven die willen weten wat de mogelijkheden zijn om met één softwareoplossing douaneaangiften in verschillende landen te doen. Carsten Amtrup tot slot is de expert in inzicht en transparantie: hoe krijgt u zonder al te veel inspanning inzicht in uw internationale handelsstromen

Het Nationaal Douanecongres vindt plaats op donderdag 12 oktober in het WTC Rotterdam. Het congres start om 10.00 uur en eindigt rond 17.15 uur met een netwerkborrel. Kijk voor meer informatie en voor een online inschrijfformulier op www.douanecongres.nl.

//Einde bericht

Bron: AEB Nederland

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: